SUC curățitor din ALOE vera, CASTRAVETE și LĂMÂIE (rețetă + beneficii)

Aloe vera este o plantă extraordinară, cu utilizări diverse pentru sănătate. De aceea nu trebuie să lipsească din nici o casă. Se plantează ușor, crește repede și ne aduce numeroase beneficii.

Din gelul care se găsește în interiorul frunzelor mature putem prepara nenumărate rețete pentru uz extern și intern.

Suc aloe vera reteta

Gelul de aloe vera este bogat în minerale, vitamine, enzime, aminoacizi și compuși antioxidanți, antibacterieni, antivirali, imunomodulatori și analgezici.

– vitaminele A, B9, C, E, colină
– calciu, cupru, seleniu, crom, mangan, magneziu, potasiu, zinc, sodiu
– acizi grași
– hormoni (auxine și gibereline)
– monozaharide și polizaharide

Această plantă accelerează procesele de vindecare ale organismului, stimulează imunitatea și reduce inflamațiile. Aloe are efecte detoxifiante, calmante și anticancerigene

Este folosită ca remediu pentru astm, ulcer stomacal, diabet, osteoartrită, febră și toxicitatea cauzată de radioterapie.

La nivel extern, gelul de aloe poate fi folosit pentru calmarea arsurilor de bucătărie și a celor solare, a mâncărimilor și a simptomelor de psoriazisului.

______________________

Suc din aloe vera – rețetă

Acest suc poate ajuta la curățarea și hidratarea corpului. Totodată, are efecte bune asupra digestiei. Castraveții au proprietăți diuretice, hidratante profunde și purificatoare. Reduc aciditatea stomacului și inflamațiile interne.

Ingrediente

• ½ frunză mare de aloe vera
• 1 castravete mic
• 2 felii de ananas
• ½ lămâie
• 1 cană de apă

Preparare

Tăiați o frunză cărnoasă de aloe vera de la o plantă matură (3-4 ani). Tăiați frunza de la baza plantei. Spălați-o și tăiați-o la un capăt cu un cuțit ascuțit. Tăiați stratul exterior (coaja de deasupra) și scoateți gelul din interior.

Spălați bine gelul, tăiați-o cubulețe și puneți-l în blender. Adăugați sucul de lămâie proaspăt stors, castravetele spălat și felii de ananas tăiate bucăți. Adăugați și apa și mixați câteva secunde, până la omogenizare.

Ajustați cantitatea de apă în funcție de consistența pe care vreți să o aibă sucul. Puteți folosi apă minerală în locul apei plate.

În rețeta originală se folosește apă de cocos în loc de apă obișnuită.

Sucul se bea imediat după preparare.

______________________

Precauții și contraindicații

Nu luați aloe vera dacă sunteți însărcinată sau alăptați. Nu dați preparate cu aloe copiilor sub 12 ani. Dacă aveți diabet, monotorizați îndeaproape nivelul zahărului din sânge. Nu luați aloe vera cu cel puțin 2 săptămâni înainte de o intervenție chirurgicală. 

Nu luați aloe dacă urmați un tratament cu medicamente antidiabetice, Sevofluran, laxative stimulente, warfarină sau diuretice. 

______________________

Surse:

1. The Real Food Academy, Aloe Vera Cleansing Juice: https://therealfoodacademy.com/recipe/aloe-vera-cleansing-juice/

2. Dr. Axe, Aloe Vera Benefits: Heal Skin, Constipation & Immune System: https://draxe.com/aloe-vera-benefits/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.