SUC pentru ALCALINIZAREA organismului

Alcalinitatea este atât de importantă pentru sănătatea noastră încât ne poate proteja împotriva bolilor canceroase. Celulele din corpul nostru au nevoie să rămână într-un echilibru alcalin natural pentru ca noi să fim sănătoși.

Consumul de alimente cu efecte alcalinizante a devenit cu atât mai important astăzi, cu cât dieta noastră este tot mai mult compusă din produse procesate, rafinate și aditivate, cauzatoare de aciditate.

Odată cu revoluția agriculturii și a industrializării din ultimele secole, a scăzut aportul de potasiu comparativ cu aportul de sodiu în dietă. Raportul dintre aceste două elemente s-a inversat. Dacă înainte acesta era de 10 (K) la 1 (Na), în dieta modernă este de 1 la 3.

Alimentația noastră actuală este mult mai săracă în potasiu, magneziu și fibre, și bogată în grăsimi saturate, zaharuri simple și sodiu.

Aceste schimbări pot induce acidoza metabolică. O dietă bogată în sodiu (sare) poate cauza pierdere de masă musculară și osoasă, osteoporoză, hipertensiune arterială și pietre la rinichi.

Susținătorii dietei alcaline recomandă creșterea consumului de verdețuri, nuci și semințe, și reducerea pe cât posibil a zahărului alb, a cerealelor rafinate (făină albă, orez alb, paste albe), a băuturilor carbogazoase și a dulciurilor din comerț.

Studiile au arătat că un consum crescut de alimente vegetale poate îmbunătăți raportul dintre potasiu și sodiu și implicit sănătatea osoasă și musculară.

O dietă alcalină poate reduce riscul bolilor cronice precum hipertensiune sau accident vascular cerebral, poate îmbunătăți memoria și cogniția, și totodată poate crește eficiența unor medicamente chimioterapice.

__________________________________________________________________________________________________________

Avem o mulțime de verdețuri, legume și fructe din care ne putem prepara zilnic salate sănătoase sau sucuri. O rețetă simplă este acest suc alcalinizant din morcov, castravete, varză, lămâie și ghimbir.

Suc cu efecte alcaline – rețetă

Ingrediente

• 1 morcov
• ½ castravete
• 3 felii de varză
• ¼ lime (sau 2 felii de lămâie)
• 1 bucățică de ghimbir

Preparare

Curățați și spălați legumele, apoi treceți-le prin aparatul de suc. Amestecați lichidul rezultat și serviți-l imediat. Se pot adăuga și alte ingrediente, precum măr verde, spanac sau kiwi.

__________________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. Dr. Axe, Dr. Axe, Alkalizing Juice Recipe: https://draxe.com/recipe/alkalizing-juice/

2. Gerry K. Schwalfenberg, The Alkaline Diet: Is There Evidence That an Alkaline pH Diet Benefits Health? J Environ Public Health. 2012: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3195546/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Loading...

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.