COCKTAIL din ANANAS, GHIMBIR și LĂMÂIE pentru ANEMIE, DURERI, INFLAMAȚII, TUSE și ACCIDENTE VASCULARE cerebrale

Acest remediu este deopotrivă savuros și benefic sănătății. Conține ananas, rădăcină de ghimbir, lămâie și piper cayenne. Toate ingredintele contribuie la efectele sale profilactice și curative.

Ananasul este foarte bogat în minerale, vitamine, fibre și enzime cu rol tonic și digestiv. Bromelaina este îndeosebi renumită pentru îmbunătățirea digestiei, datorită faptului că ajută la descompunerea proteinelor.

Cocktail de ananas

Consumul de ananas susține detoxifierea organismului, alcalinizează intestinul subțire și ajută în numeroase probleme gastrointestinale: sindrom dispeptic, constipație, diaree, balonare, indigestie, sindromul colonului iritabil, aciditate gastrică excesivă.

Întrucât stimulează fluidizarea sângelui, ananasul este recomandat în alimentația persoanelor cu probleme cardiovasculare. Bromelaina previne formarea cheagurilor de sânge și apariția accidentelor vasculare cerebrale.

Sucul de ananas este de asemenea cunoscut pentru capacitatea de a calma durerile articulare, durerile în gât și tusea. Poate fi aplicat și extern pentru atenuarea durerilor și inflamațiilor.

Consumul regulat de suc de ananas combate infecțiile respiratorii. Acesta ajută la eliminarea mucusului din sinusuri sau plămâni. Un sirop obținut din ananas și miere este mult mai bun decât siropurile de tuse în calmarea tusei persistente.

__________________________________________________________________________________________________________

Cocktail anti-anemie – rețetă

Ingrediente

• 200 ml de suc de ananas
• 50 ml de suc de lămâie
• 1 bucățică de ghimbir
• 1 lingură de miere
• opțional: ¼ linguriță de piper Cayenne

Preparare

Tocați cât mai fin rădăcina de ghimbir, sau dați-o pe răzătoare. Puneți-o într-un borcan de sticlă. Stoarceți lămâia și ananasul și adăugați sucurile peste ghimbir. Adăugați mierea și piperul roșu.

Puneți capacul și agitați energic borcanul timp de 1 minut, pentru a ajuta la omogenizarea ingredientelor.

Strecurați sau beți cocktailul ca atare. Este recomandat ca acest suc să se bea între mese, o porție dimineața (ora 10:00) și cealaltă porție la amiază (ora 16:00).

__________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Mariana Borloveanu, Cocktail împotriva anemiei: ananas, lămâie și ghimbir, Leacuri & Rețete Mănăstirești, Nr. 14, 10 februarie – 10 aprilie 2017, Editura Lumea Credinței, pp. 22-24

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]