Clicky

Tratați lipsa de VITAMINA A cu acest SUC natural

Acest suc conține câteva legume cotate pe primele locuri în topul alimentelor cu cel mai mare conținut de vitamina A naturală: ardei gras, roșii, morcov și spanac.

Puteți folosi întocmai această combinație, sau adapta rețeta după gust. Dacă nu găsiți spanac proaspăt, îl puteți înlocui cu altă verdeață.

Suc bogat în Vitamina A

Vitamina A se găsește atât în alimentele de origine animală, cât și în cele vegetale. Cu toate acestea, carnea, peștele gras, produsele lactate și ouăle, care conțin vitamina A sub formă de retinoizi, sunt totodată bogate în colesterol și grăsimi saturate.

Din acest motiv este mult mai indicat să luăm vitamina A din alimentele vegetale. Vitamina A „vegetală” se găsește sub formă de carotenoide.

Organismul uman poate produce cantitatea necesară de vitamina A din fructele și legumele pe care le consumăm.

Există peste 600 de tipuri de carotenoide, dintre care cele mai importanți sunt xantofilele (regăsite în alimentele de culoare galbenă), și carotenele (regăsite în alimentele de culoare portocalie).

Vitamina A este un nutrient important pentru sănătatea noastră deoarece acționează ca un antioxidant.

Antioxidanții combat radicalii liberi, ajută la eliminarea oxigenului negativ din sistemele corpului și crește imunitatea la boli și infecții.

Totodată, vitamina A combate bolile oculare prin protecția pe care o oferă împotriva luminii dăunătoare. Este de asemenea importantă pentru sănătatea membranelor mucoase, a pielii, a oaselor și a dinților.

Vitamina A protejează împotriva acneii, a psoriazisului și a îmbătrânirii premature a pielii, datorită activității sale antioxidante.

Mai puțin știut este faptul că această vitamină este utilă pentru sistemul reproductiv al femeilor și bărbaților.

Suplimentele cu vitamina A trebuie luate doar atunci când în corp există o carență majoră de această vitamină, la sfatul medicului. Bine ar fi să luăm toate vitaminele de care avem nevoie din surse naturale, în cadrul unei diete diversificate și sănătoase.

Trebuie să știm că nu doar fructele și legumele de culoare galbenă sau portocalie conțin vitamina A, ci și unele din cele de culoare albastru închis, mov sau roșu.

Printre cele mai bune surse de vitamina A se numără morcovii, ardeii grași roșii, pepenele galben, spanacul, salata romană, caisele, mango, grepfrutul, varza, cartofii dulci, pepenele roșu și tomatele.

_____________________________________________________________________________________________________

Suc bogat în vitamina A – rețetă

Ingrediente

• 4 morcovi
• 4 frunze de spanac
• 1 ardei gras roșu
• 1 roșie
• 1 felie de rădăcină de ghimbir

Preparare

Pregătiți toate ingredientele, spălați-le, curățați-le și dați-le prin storcător. Consumați sucul obținut imediat, sau în cel mai scurt timp.

Dacă nu aveți un storcător în casă, folosiți blenderul. Adăugați câte o bucățică din fiecare ingredient în blender cu 1 pahar de apă. Mixați până obțineți o băutură omogenă. O puteți consuma ca atare, cu tot cu pulpă, sau o puteți strecura, pentru a obține un suc mai limpede.

_____________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice: The Spurce: The Best Juice Recipe for Vitamin A: https://www.thespruce.com/best-vitamin-a-juice-recipe-2078286

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *