Suc de GHIMBIR pentru GREAȚĂ și CANCER

Ghimbirul este unul din cele mai apreciate condimente din întreaga lume. Chinezii folosesc rădăcina de milenii în scop culinar și terapeutic.

Studiile științifice moderne au confirmat numeroase utilizări populare ale ghimbirului în medicina naturistă: reduce durerile, greața și migrenele, îmbunătățește circulația, combate cancerul.

Suc de Ghimbir

În Asia, ghimbirul este folosit pentru tratarea durerilor de stomac, a diareii și a stărilor de rău. Este unul din cele mai bine vândute suplimente pentru problemele digestive.

Ghimbirul reduce senzația de rău de mișcare, greață, vomă, ulcerul și bacteriile care cauzează această boală. Poate fi folosit inclusiv în sarcină, în dozele recomandate de medic și pe perioade scurte de timp.

Este eficient și în greața cauzată de chimioterapie sau de o intervenție chirurgicală.

Datorită proprietăților sale antiinflamatoare și analgezice, ghimbirul poate fi util în tratamentul osteoartritei și artritei reumatoide.

Este considerat de asemenea un adjuvant în curele de slăbire.

Numeroase studii au arătat că ghimbirul inhibă dezvoltarea cancerului. O cercetare recentă a arătat că acest condiment scade riscul de cancer de colon și de prostată.

Ghimbirul conține potasiu, magneziu, mangan și cupru, vitamine din complexul B și uleiuri esențiale (gingerol și zingeron). Acestea din urmă au fost asociate cu scăderea incidenței unor tipuri de cancere și calmarea durerilor.

________________________________________________________________________________________________________

Biodisponibilitatea antioxidanților și a uleiurilor esențiale din ghimbir crește dacă acesta este stors și consumat sub formă de suc.

Suc de ghimbir și lămâie

• ½ rădăcină de ghimbir
• 1 lămâie
• ½ ananas decojit
• ½ castravete

Suc de ghimbir și măr

• 4 mere
• ½ lămâie
• 4 frunze de spanac
• ½ rădăcină de ghimbir

Stoarceți ingredientele și consumați sucul rezultat. Dacă nu aveți un storcător în casă, puteți folosi blenderul: reduceți cantitățile ingredientelor și adăugați 1 pahar de apă; mixați și consumați băutura cu tot cu pulpă, sau strecurați-o pentru a obține un suc mai limpede.

________________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. The Spurce, Ginger Juice Recipes for Motion Sickness and Cancer: https://www.thespruce.com/ginger-juices-motion-sickness-and-cancer-3928067

2. Live Science, Does Ginger Help with Nausea? https://www.livescience.com/36198-ginger-nausea-supplements-extract-health.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. Ce inseamna jumatate de radacina de ghimbir, avand in vedere ca au diferite marimi? Nu ar fi mai bine sa indicati cate grame sunt necesare?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.