Clicky

SUC de PEPENE, MORCOV și MĂR – cu efecte tonice asupra IMUNITĂȚII

Această băutură savuroasă este deosebit de bogată în antioxidanți, vitamine și aminoacizi. Ne putem lesne închipui ce mari binefaceri poate aduce sănătății noastre printr-un consum regulat.

Sistemul nostru imunitar funcționează ca o mașinărie uimitoare. Deși are capacitatea de a se regenera și vindeca singur, obiceiurile alimentare proaste și un stilul de viață nesănătos îi poate afecta buna funcționare.

Suc Imunitate

Întărirea și menținerea sănătății sistemului nostru imunitar stă în puterea noastră. Sănătatea este un dar de la Dumnezeu care trebuie ocrotit și păstrat cu sfințenie.

Cele care depind de noi suntem datori să le împlinim cu responsabilitate, și anume să mâncăm sănătos, să nu facem excese nici la masă, nici la muncă, nici în ceea ce privește programul de odihnă.

Un cocktail extrem de gustos, sănătos și ușor de obținut în casă, care poate da un imbold sistemului nostru imunitar este cel prezentat mai jos, pe bază de pepene, măr și morcov.

_______________________________________________________________________________________________________

Suc pentru întărirea imunității – rețetă

Ingrediente

• 1 felie de pepene verde
• 1-2 felii de pepene galben
• 1 măr roșu mare
• 200 ml de suc de morcov

Preparare

Tăiați fructele cubulețe și puneți-le în blender sau în robotul cu lama S. Adăugați sucul de morcov proaspăt stors și mixați până la omogenizare.

Ajustați consistența băuturii finale folosind mai mult sau mai puțin suc de morcov. Unora le place sucul mai gros și mai cremos, în timp ce alții îl preferă mai subțire.

Se pot bea 1-2 pahare din acest suc pe zi.

_______________________________________________________________________________________________________

Merele sunt o sursă excelentă de compuși cu proprietăți antioxidante care protejează celulele și sistemul imunitar de daunele radicalilor liberi.

Morcovul și pepenele galben sunt plini de aminoacizi, compuși necesari pentru stimularea răspunsurilor celulelor T la atacul microorganismelor sau a altor invadatori periculoși.

Totodată, aceste două alimente portocalii conțin beta-caroten, un antioxidant carotenoid important pentru sănătatea ochilor și prevenirea unor tipuri de cancer.

_______________________________________________________________________________________________________

Sursă: Everyday Roots, Daily Drink to “Boost” Your Immune System: http://everydayroots.com/drink-to-strengthen-immune-system

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *