Cum putem conserva SUCUL de ZMEURĂ la congelator – o sursă excepțională de energie și tinerețe

Dacă obișnuiți să beți multe sucuri naturale, sau aveți copii mici și doriți să le serviți ceva sănătos, această rețetă este potrivită.

Faceți-vă provizii de zmeură și conservați-o sub formă de suc. Nu este nevoie să adăugați zahăr sau să îl fierbeți pentru a rezista mai mult timp.

Suc de zmeură conservat prin congelare

Alegeți fructele, spălați-le în 2-3 ape și lăsați-le să se scurgă într-o sită cu găuri mari. Treceți-le apoi printr-o sită, pasându-le cu o lingură de lemn. Sau le puteți zdrobi cu ajutorul unui blender sau cu ustensila de piure. Strecurați sucul obținut printr-o pânză de tifon și cântăriți-l.

La fiecare litru de suc se adaugă sucul de la ½ lămâie. Se amestecă și se toarnă în tăvițele pentru cuburi de gheață din congelator, sau în alte forme.

După ce au congelat, cuburile se scot și se păstrează într-o pungă de plastic. La nevoie, se scot câteva cuburi și se pun într-un pahar. Se toarnă peste ele apă plată sau minerală și se îndulcește cu miere. Se poate servi cu frunzulițe proaspete de mentă sau busuioc, tocate mărunt.

___________________________________________________________________________________________________

O cură cu suc sau sirop de zmeură ajută la fortificarea și curățarea organismului. Este un mijloc excelent pentru creșterea energiei și păstrarea tinereții organismului.

Sucul de zmeură are efecte vitaminizante, mineralizante și detoxifiante. Este un protector excelent împotriva bolilor, datorită conținutului bogat în antioxidanți puternici.

Antocianii din zmeură și cireșe au o capacitate de 45% de inhibare a activității enzimelor ciclooxigenazice (COX-1 și COX-2), asemănătoare cu capacitatea unor medicamente antiinflamatoare precum Ibuprofenul și Naproxenul.

COX-1 și COX-2 sunt enzime care produc inflamații, iar inhibarea lor aduce ameliorare în afecțiunile trombotice, piretice, neurodegenerative și oncologice.

Consumul de zmeură previne bolile cardiovasculare, diabetul zaharat, obezitatea și Alzheimer – afecțiuni asociate cu inflamații, stres oxidativ și risc metabolic. 

___________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Fitzpatrick FA., Cyclooxygenase enzymes: regulation and function, Curr Pharm Des. 2004: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14965321

2. Mariana Borloveanu, Zmeura Energizează și Întinerește, Rețete & Leacuri Naturiste, Editura Lumea Credinței, București, 2014, pp. 178-179

3. Britt M Burton-Freeman, Amandeep K Sandhu and Indika Edirisinghe, Red Raspberries and Their Bioactive Polyphenols: Cardiometabolic and Neuronal Health Links, Advances Nutrition: http://advances.nutrition.org/content/7/1/44.full.pdf+html

4. Seeram NP., Momin RA, Nair MG, Bourquin LD., Cyclooxygenase inhibitory and antioxidant cyanidin glycosides in cherries and berries, Phytomedicine. 2001: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11695879

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.