Clicky

Suc de MORCOV, URZICI și MĂR – energizant, anti-anemic, tonic pentru sânge, oase, unghii și păr

Consumul plantelor verzi, a fructelor și legumelor proaspete sub formă de suc reprezintă o cale rapidă de a furniza organismului o cantitate generoasă de nutrienți.

Rețeta pe care v-o prezentăm conțin trei alimente extrem de hrănitoare: urzici, morcov și măr. Acestea pot aproviziona corpul cu vitamine, minerale, enzime și antioxidanți la prima oră a dimineții.

Sucul obținut are efecte energizante, tonice, imunostimulatoare și anti-anemice. Mai mult decât atâta, acesta suprimă apetitul și reduce dorința de a mânca mult, mai ales dulciuri și carbohidrați.

Urzicile pot fi considerate pe bună dreptate o multivitamină a naturii. Sunt bogate în clorofilă (care curăță și hrănește sângele), beta-caroten, vitamina C, vitamina E și minerale, inclusiv siliciu (care întărește oasele, părul și unghiile).

_____________________________________________________________________________________________________

Suc de morcov, urzici și măr – rețetă

Ingrediente

• 6 fire de urzică proaspătă
• 3-4 morcovi
• 2 mere

Preparare

Pentru suc, putem folosi atât frunzele, cât și tulpinile urzicilor. În acest sens, aveți nevoie de un storcător electric. Îndoiți firele de urzică și introduceți-le în aparat. Stoarceți apoi morcovii și la final merele, de la care ați scos căsuța cu semințe. Amestecați sucul și serviți-l imediat.

_____________________________________________________________________________________________________

Dacă nu aveți un storcător în casă, puteți folosi blenderul. Tocați urzicile mărunt și mixați-le în blender cu puțină apă (cât să funcționeze lama). Stoarceți apoi plantele printr-o sită fină. Păstrați sucul într-un pahar.

Continuați să mixați merele și morcovii în blender, apoi stoarceți-le în același mod. O altă variantă ar fi să nu mai strecurați sucul de măr și morcov. Adăugați în el sucul de urzici filtrat și consumați-l ca atare, cu tot cu pulpa fructelor și legumelor.

_____________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Robin Harford, Self-Taught Ethonobotanist, Stinging Nettle, Carrot & Apple Juice Recipe, EAT WEEDS: https://www.eatweeds.co.uk/stinging-nettle-carrot-apple-juice-recipe

2. Global Healing Center, What Is Silica and How Can it Support Your Health? http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/what-is-silica-support-health/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *