Suc de MORCOV, URZICI și MĂR – energizant, anti-anemic, tonic pentru sânge, oase, unghii și păr

Consumul plantelor verzi, a fructelor și legumelor proaspete sub formă de suc reprezintă o cale rapidă de a furniza organismului o cantitate generoasă de nutrienți.

Rețeta pe care v-o prezentăm conțin trei alimente extrem de hrănitoare: urzici, morcov și măr. Acestea pot aproviziona corpul cu vitamine, minerale, enzime și antioxidanți la prima oră a dimineții.

Sucul obținut are efecte energizante, tonice, imunostimulatoare și anti-anemice. Mai mult decât atâta, acesta suprimă apetitul și reduce dorința de a mânca mult, mai ales dulciuri și carbohidrați.

Urzicile pot fi considerate pe bună dreptate o multivitamină a naturii. Sunt bogate în clorofilă (care curăță și hrănește sângele), beta-caroten, vitamina C, vitamina E și minerale, inclusiv siliciu (care întărește oasele, părul și unghiile).

_____________________________________________________________________________________________________

Suc de morcov, urzici și măr – rețetă

Ingrediente

• 6 fire de urzică proaspătă
• 3-4 morcovi
• 2 mere

Preparare

Pentru suc, putem folosi atât frunzele, cât și tulpinile urzicilor. În acest sens, aveți nevoie de un storcător electric. Îndoiți firele de urzică și introduceți-le în aparat. Stoarceți apoi morcovii și la final merele, de la care ați scos căsuța cu semințe. Amestecați sucul și serviți-l imediat.

_____________________________________________________________________________________________________

Dacă nu aveți un storcător în casă, puteți folosi blenderul. Tocați urzicile mărunt și mixați-le în blender cu puțină apă (cât să funcționeze lama). Stoarceți apoi plantele printr-o sită fină. Păstrați sucul într-un pahar.

Continuați să mixați merele și morcovii în blender, apoi stoarceți-le în același mod. O altă variantă ar fi să nu mai strecurați sucul de măr și morcov. Adăugați în el sucul de urzici filtrat și consumați-l ca atare, cu tot cu pulpa fructelor și legumelor.

_____________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Robin Harford, Self-Taught Ethonobotanist, Stinging Nettle, Carrot & Apple Juice Recipe, EAT WEEDS: https://www.eatweeds.co.uk/stinging-nettle-carrot-apple-juice-recipe

2. Global Healing Center, What Is Silica and How Can it Support Your Health? http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/what-is-silica-support-health/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.