Smoothie de AVOCADO, SPANAC, URZICI și PERE (rețetă + beneficii)

Un mod atractiv de a consuma verdețurile de primăvară este sub formă de sucuri sau smoothie-uri. Rețeta pe care v-o prezentăm este doar o idee pe care o puteți încerca.

Puteți folosi diverse fructe, precum portocale, mere, pere, kiwi, fructe de pădure, banane sau chiar avocado, precum în această rețetă. Pentru mai multă consistență, se pot adăuga nuci, migdale, fulgi de ovăz.

Acest suc cremos este foarte consistent și bogat în vitamine. Urzicile ne aduc un aport important de minerale – calciu, fier, potasiu, siliciu, vitamina A, vitamina K, fibre, proteine și clorofilă – „sângele verde”.

Datorită densității lor nutritive, urzicile ajută la refacerea sănătății și revitalizarea organismului. În mod deosebit persoanele care se simt obosite, epuizate și vlăguite pot simți efectele binefăcătoare ale urzicilor.

Ceaiul de urzică ajută la creșterea nivelului de fier, a hemoglobinei și a energiei, îmbunătățesc oxigenarea corpului și reduc crampele musculare datorate deficitului de fier. Prin efectele remineralizante, întăresc oasele părul, unghiile și dinții.

_______________________________________________________________________________________________________

Suc de urzici, spanac și pere – rețetă

Ingrediente

• 1 pară
• 3 frunze de spanac
• ½ avocado
• ½ banană
• 200 ml de infuzie de urzici
• 1 felie de lămâie

Ingrediente opționale

• 1 linguriță de semințe de chia
• 1 lingură de polen crud
• 1 linguriță de semințe de cânepă
• 2 linguri de fulgi de ovăz
• ¼ linguriță de pudră de spirulină
• 1 mână de afine sau alte fructe de pădure (proaspete sau congelate)

Preparare

Se folosesc urzici tinere, doar vârfurile, spălate bine. Tocați câteva urzici mărunt și puneți 2 linguri la infuzat într-o cană cu apă fierbinte. Acoperiți și lăsați urzicile la infuzat 15 minute.

Strecurați infuzia și puneți-o în blender. Adăugați frunzele de spanac spălate și rupte bucăți mici.

Adăugați pulpa de avocado, para tăiată bucăți, banana și lămâia. Mixați până la omogenizare și serviți sucul imediat.

_______________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Live Strong, Nutrition of Stinging Nettles: http://www.livestrong.com/article/350785-stinging-nettles-nutrition/

2. Learning Herbs, Earth Shake! A Green Smoothie Recipe with Nettle: http://learningherbs.com/remedies-recipes/green-smoothie-recipe/

3. Agatha Noveille, Bluberry nettle smoothie, Adaptogens: 75+ Herbal Recipes and Elixirs to Improve Your Skin, Mood, Energy, Focus, and More Paperback, p. 199

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.