Clicky

SUC tonic și vitaminizant, care ne ajută să trecem mai ușor de la iarnă la primăvară

Termenul medical de astenie provine din grecescul „asthenes” („a” – fără + „sthenos” – putere) și poate fi definit prin scăderea vigorii, a forței musculare, anemie.

Persoanele astenice au un tonus fizic și psihic scăzut, se simt slăbite, obosite, lipsite de vitalitate. Cele mai comune simptome ale asteniei sunt: 

Suc 

– mișcări lente sau încetinite
– crampe musculare
– episoade de tremur
– spasme musculare
– febră
– nivel scăzut de energie
– incapacitatea de a îndeplini o sarcină zilnică
– confuzie, tulburări la nivel mintal
– scăderea acuității vizuale
– pierderea bruscă a cunoștinței
– dificultăți la înghițire, vorbire

__________________________________________________________________________________________________

Suc contra asteniei – rețetă

Ingrediente

• 3-4 mere
• 2-3 morcovi
• 1 portocală
• 1 lămâie
• 10 g de drojdie de bere
• 1 lingură de miere

Preparare

Toate aceste ingrediente ajută la tonifierea organismului care întâmpină probleme în perioada de trecere de la anotimpul rece la cel cald.

Se curăță merele, morcovii și citricele de coajă, se taie cubulețe și se trec prin mașina de suc. În sucul obținut se adaugă drojdia de bere și mierea de albine. Se amestecă și se bea pe parcursul unei zile.

Dacă nu aveți un storcător în casă, puteți folosi blenderul. În acest caz, va trebui să folosiți apă și cantități mai mici de fructe și legume: ½ măr, ½ morcov, ½ portocală și ¼ lămâie.

Mixați fructele și legumele în blender cu 1 pahar de apă. Dacă băutura este prea groasă, mai puteți adăuga apă. La final, adăugați 1 linguriță de fulgi de drojdie de bere și 1 linguriță de miere.

__________________________________________________________________________________________________

Pentru a spori și mai mult valoarea nutritivă a acestui suc, puteți adăuga și 1 linguriță de polen crud. Pentru ameliorarea simptomelor unei răceli sau infecții, adăugați și o linguriță de tinctură de propolis și una de bitter suedez.

Dimineața se pot bea sucuri (200-300 g pe zi) din fructe cu efecte vitaminizante: grepfrut, portocale, lămâie, afine, coacăze negre, struguri, cătină, fragi

__________________________________________________________________________________________________

Bibliografie:

1. epainassist.com., What Causes Weakness or Loss of Energy and Strength? https://www.epainassist.com/metabolic-disorders/asthenia-what-causes-weakness-or-loss-of-energy-and-strength

2. Prof. Univ. Constantin Milică, Cum ne pregătim organismul pentru trecerea spre primăvară, Ziarul Lumina: http://ziarullumina.ro/cum-ne-pregatim-organismul-pentru-trecerea-spre-primavara-99480.html

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *