NECTAR din BANANĂ, BITTER SUEDEZ și POLEN – o rețetă care ne scoate din boală

Alimentația sănătoasă este o regulă de bază pentru o sănătate de fier. Cruditățile au un rol esențial în păstrarea vitalității și rezistenței organismului. Acestea trebuie să constituie cel puțin 50% din alimentația noastră zilnică.

Cu atât mai mult vom avea nevoie de hrană vie atunci când suntem răciți, bolnavi sau în perioada de recuperare.

Alimentele vegetale crude, precum fructele, legumele, produsele apicole, verdețurile, nucile și semințele ne ajută să ne întremăm mai repede, să ne refacem și să luptăm mai ușor cu boala.

În timpul unei viroze sau a unei răceli, trebuie trecut încă de la primele simptome pe o alimentație sănătoasă, bazată pe fructe și legume, pe cât cu putință consumate în stare proaspătă.

Acestea conțin enzime, antioxidanți, vitamine și minerale, nutrienți necesari pentru creșterea imunității în caz de boală.

Pentru a extrage mult mai rapid nutrienții din ele, le putem mixa în blender cu puțină apă. Spre deosebire de sucurile obținute la storcător, aceste nectaruri, numite și smoothie-uri păstrează în continuare conținutul prețios de fibre, care sunt eliminate prin stoarcere și strecurare.

Rețeta pe care v-o prezentăm mai jos a fost prezentată într-o emisiune realizată de Tele Europa Nova Cluja Napoca, o ediție intitulată „Alimentația în Viroză”, cu invitatul dr. Mirela Ștranț.

Ingredientul care ajută la scăderea febrei și tratarea răcelii este bitterul suedez, iar adaosul de polen aduce un aport foarte mare de nutrienți.

Nectar în vreme de răceală sau viroze – rețetă

Ingrediente

• 1 fruct (banană, măr, portocală)
• 1 cană de apă
• 2 lingurițe de polen crud
• 1 linguriță de bitter suedez
• 1 lingură de miere (sau după gust)
• opțional: 1 linguriță de semințe de cânepă

Preparare

Puneți toate ingredientele în blender și mixați câteva secunde la viteză mare. Se poate folosi orice fruct: mere, citrice, fructe exotice (ananas, mango, kiwi), fructe de pădure.

Banana poate fi adăugată suplimentar pe lângă alt fruct, deoarece dă mai multă consistență și textură nectarului.

Se pot adăuga și plante medicinale în acest nectar, precum mentă, salvie, soc, cimbru, busuioc.

Acest nectar natural este bun și pentru adulți și pentru copii.

Alimentația în primele zile ale unei răceli trebuie să fie cât mai ușoară, să predomine fructele proaspete și sucurile naturale preparate în casă.

Video:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play