SUCUL de MORCOV este cea mai bogată sursă de VITAMINE naturale și săruri MINERALE

Morcovul este una din legumele cele mai importante pentru sănătatea noastră, de aceea fitoterapeutul Constantin Milică spunea că acesta este absolut necesar, și chiar obligatoriu în alimentația noastră, îndeosebi a copiilor.

Este un aliment extrem de hrănitor, bogat în vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. Îl putem consuma crud, ca atare, adăugat în salate, sau sub formă de suc.

Suc de Morcov

Este un remediu extraordinar pentru tratamentul anemiilor, avitaminozelor și tulburărilor de creștere la copii. Ajută în numeroase boli cronice: respiratorii, pulmonare (tuberculoză), cardiace, hepatice, biliare, genitale, inclusiv canceroase.

Un alt beneficiu major al consumului de morcov este încetinirea procesului de îmbătrânire. Poate fi folosit și extern, contra ridurilor.

Sucul obținut din rădăcinile de morcov este cea mai bună formă de consum în scop terapeutic. Se pot bea câte 100-300 ml de pe zi, concentrat sau diluat cu apă.

Ideal ar fi să se consume dimineața, înainte de masă, pentru mineralizarea organismului, creșterea imunității și a rezistenței organismului la boli și infecții.

Iată cele mai importante indicații terapeutice:

– anemie
– lipsă de vitamine
– imunitate scăzută
– extenuare, oboseală cronică
– convalescență
– graviditate
– diaree
– viermi intestinali, teniază (câte 100 g pe zi, timp de 3 săptămâni)
– astm bronșic, tuberculoză (se combină cu lapte dulce)
– afecțiunile gâtului, lipsă de energie (se bea 1 cană dimineața sau înainte de mese)

În afecțiuni mai grave, când se recomandă și un repaus alimentar, se poate bea până la 1 litru de suc de morcov pe zi: hepatită, ciroză, ascită, (refacerea ficatului), boli de piept, boli de rinichi, îmbunătățirea vederii.

În boli de inimă (hipertensiune arterială, ateroscleroză), diabet și boli digestive (constipație, gastrită hiperacidă, colită), pneumonie, bronșită, afecțiuni ale pielii (acnee, eczeme, furunculoză), se bea în amestec cu spanac (300 ml suc de morcov și 180 ml de suc de spanac).

Sucul de morcov se mai poate combina cu suc de sfeclă roșie, țelină, rădăcină de pătrunjel, varză sau lămâie.

________________________________________________________________________________________________

Cercetătorii texani au realizat un studiu în anul 2011 în care au demonstrat că sucul de morcovi poate proteja sistemul cardiovascular prin creșterea statusului antioxidant și reducerea peroxidării lipidelor.

Sucul de morcov are un rol important în prevenirea accidentului vascular cerebral, detoxifierea ficatului, protejarea împotriva radiațiilor ultraviolete, combaterea cancerului și diabetului.

Morcovii sunt bogați în calciu, fosfor și magneziu – trei minerale esențiale pentru sănătatea oaselor și a sistemului nervos.

Un studiu din 2011 a arătat că substanțele bioactive (beta-caroten, poliacetileni) din extractele de suc de morcov pot ajuta la tratarea unor tipuri de cancer, inclusiv leucemie.

________________________________________________________________________________________________

Bibliografie:

1. Constantin Milică, Răspundem Cititorilor, Sucul de morcov, un excelent expectorant pentru persoanele cu boli pulmonare, Ziarul Lumina, Răspundem cititorilor, 27 martie, 2010

2. Mercola, What Are Carrots Good For? 

3. Potter AS., Foroudi S., Stamatikos A., Patil BS, Deyhim F., Drinking carrot juice increases total antioxidant status and decreases lipid peroxidation in adults, Nutr J. 2011 Sep 24;10:96, 

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play