Rețete de SUCURI naturale vitaminizante și revigorante, pe care le pot bea și copiii

Sucurile naturale, pregătite în casă, sunt o metodă eficientă de a-i ajuta pe cei mici (și nu numai) să consume mai multe fructe și legume proaspete.

Treptat, în sucurile celor mici se pot adăuga și verdețuri, precum spanac, folosind o combinație care nu compromite gustul băuturii.

Rețete de Sucuri Pentru Copii

Suc de portocale, măr și morcovi – rețetă

• 1 portocală
• 1 măr roșu
• 1 morcov
• 1 pahar de apă

Suc de măr, kiwi și portocale – rețetă

• 1 măr verde
• 2 kiwi
• 1 portocală
• 1 pahar de apă

Aceste sucuri se prepară foarte ușor. Aveți nevoie de un storcător sau de un blender. Sucurile obținute la storcător sunt mai eficiente atunci când organismul se luptă cu o boală, deoarece nutrienții se absorb mai ușor și mai rapid în corp.

Pe de altă parte, sucurile preparate cu ajutorul blenderului păstrează pulpa fructelor sau a legumelor folosite, și sunt mai bogate în fibre (importante pentru sănătate digestivă, pentru reducerea colesterolului și prevenirea cancerului).

Ingredientele date sunt pentru sucurile preparate la blender, care pot fi utilizate pentru consumul zilnic sau regulat. Dacă vreți să folosiți storcătorul, dublați cantitățile ingredientelor și renunțați la apă.

Acestea sunt doar două exemple de sucuri naturale pe care le puteți pregăti în casă pentru consumul propriu sau pentru copii și vârstnici. Cei mici le vor bea cu siguranță, deoarece sunt foarte plăcute la gust și au o aromă răcoritoare.

Dacă vreți să fie și mai dulci, puteți adăuga 1 banană sau puțină miere de albine.

__________________________________________________________________________________________________

Puteți încerca diferite combinații, pentru a găsi cele mai bune asocieri. Se pot folosi și alte fructe, puțin mai exotice, dar foarte sănătoase, precum ananas, mango, avocado, kaki, nucă de cocos, la fel și fructe de pădure (foarte bogate în antioxidanți), nectarine, piersici, struguri, căpșuni, cireșe (când sunt în sezon), precum și fructe uscate neîndulcite (prune, stafide, curmale, smochine etc).

Pe lângă portocale, se pot folosi și alte fructe citrice, precum mandarine, clementine, lămâi sau grepfrut.

Atenție totuși, sucul de grepfrut nu este indicat persoanelor care urmează un tratament medicamentos. Studiile au arătat că acesta poate interacționa cu sute de medicamente, potențându-le sau diminuându-le eficiența.

Lămâia poate fi adăugată în orice fel de suc, deoarece aduce un aport sporit de vitamina C și antioxidanți, și face băutura mult mai plăcută la gust.

Spre deosebire de celelalte citrice, mandarinele au efecte sedative asupra sistemului nervos (datorită conținutului de brom).

Persoanele care suferă de afecțiuni ale ficatului, ale bilei sau ale rinichilor, pot încerca o combinație care ajută la detoxifierea organismului, din lămâie, morcovi, sfeclă și castravete.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.