Cel mai eficient SUC de LEGUME pentru sfărâmarea pietrelor la rinichi

Alimentația este deosebit de importantă în prevenirea și tratarea bolilor. Într-una din cărțile sale, profesorul doctor Ovidiu Bojor enumeră cele mai bune fructe, legume și semințe în tratamentul afecțiunilor aparatului urinar.

Una din cele mai comune dintre acestea este litiaza renală, care înseamnă prezența unor pietre la nivelul rinichilor, de dimensiuni mai mici sau mai mari. Acestea se pot mișca și ajunge în uretre și în vezica urinară, cauzând colici renale, manifestate prin crize de durere violentă.

Sucuri Pietre la Rinichi

Prevenirea formării de pietre la rinichi se poate realiza printr-o alimentație bazată pe alimente cu efecte diuretice și de eliminare a acidului uric.

Cel mai bun suc pentru pietre la rinichi

Un litotritic natural foarte bun este sucul obținut din castravete, morcov și sfeclă roșie sau ridichi negre. Castravetele și morcovul au o acțiune diuretică puternică, în timp ce castravetele ajută inclusiv la dizolvarea uraților și a acidului uric.

Acestea se pot consuma și separat: suc de castravete – câte 200-300 g pe zi; suc de morcov – câte 100-200 g pe zi; suc de sfeclă – câte 100-150 g pe zi, băut dimineața (diluat cu apă), suc de ridiche neagră – câte 100-200 g pe zi, în 3 reprize, cu un sfert de oră înainte de mese. Se poate adăuga și puțin suc de lămâie.

Alte sucuri recomandate în litiaza renală:

• suc de cartofi, 100-200 g pe zi, combinat cu suc de morcovi;
• suc de varză, câte 1 pahar pe zi, între mese;
• suc de lămâi și portocale, câte 300-500 g pe zi, sau chiar până la 1 kg pe zi;
• suc de mere și pere, câte 2-3 pahare pe zi, înainte de mese;
• suc de agrișe, câte 100-300 ml pe zi, în 3-4 reprize;
• suc de coacăze negre;
• suc de asmățui, 100 g pe zi;
• suc de fasole verde, câte 100-200 ml pe zi.

Sursă articol: „Sănătate Prin Semințe, Legume și Fructe”, Ovidiu Bojor, Catrinel Perianu

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.