Sfecla roșie este o rădăcinoasă deosebit de prețioasă pentru sănătatea noastră. Ajută procesele de detoxifiere ale organismului. Este utilă în curele de dezintoxicare. Favorizează nu doar eliminarea toxinelor, ci și a metalelor grele și radioactive. Sfecla roșie curăță sângele și […]
Alimentatie sanatoasa
Alimente care pătează dinții (+alimente care îi albesc)
Dantura este o carte de vizită importantă pentru mulți dintre noi. Cu toții ne dorim să avem dinții albi și puternici. Starea și aspectul danturii sunt direct influențate de ceea ce mâncăm. Legătura dintre nutriție și sănătatea orală este complexă. […]
Rucola, benefică pentru diabetici – reduce zahărul din sânge și rezistența la insulină
Verdețurile reprezintă cea mai valoroasă categorie de alimente pentru diabetici. Nu există nicio restricție la acest capitol. Sunt sărace în calorii, carbohidrați, zahăr și grăsimi. Și dacă ar fi să o alegem pe cea mai sănătoasă dintre toate, aceasta ar […]
Avocado diversifică flora intestinală și ajută în obezitate
√ Articol bazat pe studii științifice Mai multe studii au arătat că avocado are beneficii în sindromul metabolic. În ciuda faptului că este un aliment foarte bogat în grăsimi, consumul lui ajută la reducerea surplusului ponderal. Avocado te ajută să […]
Trei alimente care ajută la curățarea arterelor – dr. Eric Berg
Menținerea arterelor curate și flexibile este esențială pentru prevenirea bolilor coronariene și cardiovasculare. Placa arterială este formată din mai multe substanțe: colesterol, calciu și proteine. Aceste biofilme se acumulează de regulă în regiunile iritate, lezate, inflamate sau întărite ale arterelor. […]
Un avocado pe zi reduce colesterolul rău (sdLDL)
√ Articol bazat pe studii științifice O dietă cu un conținut moderat de grăsimi în care se adaugă un avocado pe zi reduce oxidarea colesterolului LDL. Studiul a fost realizat pe adulți supraponderali și obezi. Rezultatele au fost publicat în […]
Greșeli alimentare pe care să nu le faci în postul Crăciunului – dr. Mihaela Bilic
Postul este un subiect foarte important pentru nutriționiști. Aceștia atrag atenția cu privire la produsele vegetale din magazin care înrăutățesc starea de sănătate a consumatorilor. Românii sunt credincioși și mulți dintre ei țin posturile rânduite de Biserică. Postul Paștelui și […]
Fructoza – cel mai mare dușman al ficatului tău (trebuie să citești!)
O statistică recentă arată că peste 40% din locuitorii României au ficat gras. La nivel mondial, procentul cuprinde 30% din populație. Această boală devine foarte îngrijorătoare deoarece a început să apară și la copii. Alertă de ficat gras la copiii […]
7 alimente care scad colesterolul (cel mai) rău
Dacă vreți să știți cum stați cu colesterolul, analiza sangvină trebuie să fie mai aprofundată și mai specifică decât cea standard. Știm despre colesterolul LDL că este rău, periculos. Sunt însă mai multe tipuri de colesterol LDL, cu diferențe relevante […]
Strugurii, cei mai sănătoși dintre fructe – buni pentru stomac, ficat, rinichi și inimă
Dr. Marc Bosquet consideră strugurii cele mai bune fructe. Sunt nutritivi, energizanți și au efect terapeutic. Academicianul Ovidiu Bojor face referire în cărțile sale la valoarea lor curativă în afecțiunile stomacului, ficatului, rinichilor și sistemului cardiovascular. Aparatul digestiv Strugurii sunt […]
Mâncați ciocolată neagră! Conține 3 substanțe care stimulează stare de bine
Senzația de plăcere pe care o avem atunci când mâncăm ciocolată nu ține doar de gust. Acest desert acționează chimic asupra creierului și asupra dispoziției. Pudra de cacao are peste 300 de substanțe chimice benefice. Aceasta este mai bogată în […]
Semințele de in – 10 beneficii pentru întregul organism
Pe cât de mărunte și anoste la gust, pe atât sunt de sănătoase. Semințele de in au atât de multe beneficii încât ar trebui să le consumăm zilnic. Conțin fibre, proteine, magneziu, cupru, fosfor, seleniu, fier, potasiu, zinc, acid folic, […]
Salata de sfeclă roșie curăță tubul digestiv, elimină toxinele, tratează anemia
√ Articol documentat Toate salatele de legume au efect curativ. Dar mai ales salata de sfeclă roșie. Are efect detoxifiant, tonic și anticancerigen. Sfecla roșie este cunoscută pentru acțiunea binefăcătoare asupra sângelui și a sistemului cardiovascular. Însă are și alte […]
Ridichea neagră tratează afecțiunile stomacale, hepato-biliare și respiratorii
Ridichea (Raphanus sativus) este cunoscută ca un adjuvant natural pentru secreția gastrică, funcția ficatului și a vezicii biliare. Are acțiune purificatoare, decongestionantă, digestivă și aperitivă. Ridichea neagră este folosită în medicina tradițională din Iran, Turcia, Spania și China. Principalele utilizări […]
Mâncați semințe de dovleac – scad colesterolul, reduc anxietatea, previn cancerul la bărbați și femei
Semințele de dovleac pot fi considerate adevărate pilule de sănătate! Au acțiune antioxidantă, anxiolitică și imunostimulatoare. Susțin sănătatea oaselor, pielii, unghiilor și părului. Semințele au în ele tot necesarul nutrițional pentru dezvoltarea și creșterea noii plante. De aceea sunt foarte […]