POSTUL este foarte important pentru orice TRATAMENT – Un om bolnav nu se poate vindeca dacă nu ține din când în când post

Postul este recunoscut de foarte mulți medici ca un mijloc eficient de purificare a organismului. Studiile științifice au demonstrat puterea vindecătoare a postului în tratarea bolilor cronice.

Numeroși experți în nutriție recomandă postul ca adjuvant în terapia anti-canceroasă. Doctorul în chimie Eugen Giurgiu spunea că un bolnav are șanse mici să se vindece dacă nu postește.

Post – Beneficii

Postul este în primul rând o armă duhovnicească puternică împotriva patimilor și a duhurilor rele. Pe lângă componenta religioasă profundă, postul are efecte benefice și la nivelul organismului, datorită acțiunii sale depurative.

Postul înseamnă eliminarea produselor din carne, lactate și ouă. Prin renunțarea la alimentele bogate în proteine și grăsimi animale, corpul se curăță de toxine, iar organele și sistemele au un răgaz să se refacă.

Nu în mod întâmplător Sfintele Sinoade ale Bisericii au rânduit câteva perioade de post în decursul anului, în fiecare anotimp, când se găsesc din belșug alimente vegetale.

O dezintoxicare eficientă a organismului se poate face mai ales primăvara, când natura ne oferă foarte multe plante cu efecte depurative pe care le putem consuma în salate sau sub formă de suc ori ceai. Și toamna este o perioadă propice pentru o cură de detoxifiere, pentru a combate efectele nocive ale grăsimilor consumate iarna.

Dezintoxicarea organismului prin post este obligatorie în cadrul oricărui tratament medicamentos sau naturist. Dacă un tratament nu începe cu o detoxifiere corespunzătoare, acesta are puține șanse să fie eficient.

Pentru purificarea organismului se pot ține 2-3 zile de post pe săptămână, precum lunea, miercurea și vinerea. În aceste zile, care au și o semnificație religioasă deosebită, se pot consuma sucuri proaspete din fructe și legume sau ceaiuri din plante cu proprietăți diuretice și laxative (păpădie, urzici, leurdă, spanac, salată verde, brusture, cicoare).

În tratarea cancerului și a altor afecțiuni grave, ar fi bine ca cel puțin 10 zile să se consume doar hrană vie, nepreparată termic.

Sucurile de fructe, legume și verdețuri, rămân cea mai bună sursă de nutrienți într-o astfel de cură, ele fiind indicate mai ales persoanelor care muncesc mult. Acestea se pot consuma în cantități mari, pe durate mai lungi de timp.

Se poate urma și un post doar cu restricție de carne, 2-3 zile pe săptămână. În unele cazuri se recomandă și postul negru, câte 2 zile pe săptămână, în care se poate bea doar apă sau sucuri.

Sursă articol: “Cancerul – Tratamente Naturiste”, Eugen Giurgiu

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.