“Harta” DETOXIFIERII corpului

Organismul nostru este “dotat” cu funcții uimitoare, prin care se poate apăra, adapta, auto-regenera și detoxifia singur. Cu toate acestea, îi este din ce în ce mai greu să facă față poluării excesive la care suntem expuși, prin mediu și produsele pe care le ingerăm sau utilizăm zilnic.

Organele responsabile cu detoxifierea sunt totodată cele mai afectate de toxinele care pătrund în corp, deoarece acestea intră în contact direct cu ele: ficatul, rinichii, colonul. Când capacitatea lor de detoxifiere este compromisă, le putem ajuta prin câteva mijloace naturale.

Harta Detoxifierii Corpului

Harta Detoxifierii Corpului

Studiile au arătat că unele alimente au proprietăți diuretice, depurative, purificatoare și detoxifiante, potrivite pentru fiecare organ în parte. Mai multe detalii vă poate oferi imaginea atașată acestui articol.

FICATUL

Este cel mai mare detoxifiant al corpului. Ficatul preia toate chimicalele și grăsimile nocive pe care le ingerăm și apoi le transformă în deșeuri care pot fi excretate. Îi vom ușura munca dacă vom atenți la ceea ce mâncăm.

Trebuie să știm că alcoolul și medicamentele, consumate în exces, sunt cei mai mari dușmani ai ficatului, deoarece produc inflamații și intoxicații.

Castravetele amar este cel mai bun aliment pentru curățarea ficatului de toxinele acumulate de pe urma consumului de alcool, antiinflamatoare nesteroidiene și medicamente pentru diabet. Acest fruct reduce oxidarea ficatului și inflamația produsă de consumul de alcool, stimulează eliminarea radicalilor liberi cauzați de diabet și crește nivelurile de glutation, un antioxidant care reduce inflamația cauzată de antiinflamatoarele nesteroidiene.

Alte alimente care s-au dovedit eficiente în detoxifierea și repararea ficatului sunt: lămâia, avocado, merele, păpădia și usturoiul

RINICHII

Rinichii sunt purificatorii sângelui, întrucât au rolul de a colecta și elimina toxinele din sânge. La fel ca în cazul ficatului, și rinichii pot fi vulnerabili la toxinele din medicamente, dar și la microorganismele care produc infecții sau la excesul de calciu sau zahăr din sânge.

Pentru detoxifierea rinichilor, cel mai bun este sucul proaspăt de merișoare. Aceste fructe ajută la curățarea rinichilor de infecții și de depozitele dăunătoare de calciu.

Ceapa este de asemenea eficientă în combaterea toxicității renale cauzate de cadmiu și a infecțiilor renale cu Toxoplasma gondii.

INTESTINELE

Intestinul subțire absoarbe nutrienții din alimentele digerate de stomac și le trimite în fluxul sangvin, pentru a fi furnizate în restul corpului. Deșeurile – materiile neutilizate sunt apoi împinse în intestinul gros, sau în colon. Colonul este așadar un fel de coș de gunoi al corpului.

Lintea este foarte eficientă în curățarea colonului. Sucul de ananas, bogat în fibre și vitamine, ajută la detoxifierea intestinelor și colonului pacienților programați la o colonoscopie. Anghinarea ajută la creșterea bacteriilor benefice din colon.

Sursă: http://www.herbs-info.com/blog/detox-your-body/?c=d

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. ..„Mă, face-ţi semnul sfintei cruci pe tot ce cumpàrati si mâncaţi: apă, ceai, cafea, prăjitură, fructe, băutură, mâncare, pâine. cà totul este otrăvit. si o sà muriti repede de boalà rea , pentru cà và vindeti pàmînturile , gràdina pe la toti stràinii , si le làsati sà creascà iarba diavolului , si ferice de cel care se întoarce la tarà la casa bunicilor si creste un porc si pe lîngà el usturoiul , fasolea si vita de vie , cà va trài mult si are sànàtate de la Dumnezeu ……Veţi vedea şi veţi înţelege spurcăciunea peste tot în jurul vostru:… Pàrintele Arsenie Boca

  2. Mult ma intereseaaza cum sa detoxifiez corpul

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.