PEPENELE roșu SPALĂ corpul la propriu

Vara este cu siguranță sezonul care ne oferă posibilitatea să ne alimentăm cât se poate de sănătos, datorită abundenței de fructe și legume disponibile.

Pepene Roșu

Pepene Roșu

Alcalinizează și ajută la eliminarea celulelor grase

Pepenele este un mod ieftin de a ne curăța corpul de toxinele care încetinesc metabolismul și de a pierde în greutate, acolo unde kilogramele în plus cauzează un disconfort fizic sau chiar probleme de sănătate.

Pepenele este un aliment cu un efect de alcalinizare puternic. Celulele grase ale corpului conțin substanțe toxice și acid. Și atâta timp cât avem un mediu predominant acidic, corpul nu va putea scăpa de aceste celulele grase.

Crește diureza

Bogat în citrulină, pepenele are un efect diuretic prin care ajută la evacuarea toxinelor din corp. Citrulina fabrică arginina – un aminoacid care elimină amoniacul și alte toxine din corp. Arginina stimulează oxidul nitric, care îmbunătățește circulația sângelui. Din aceste motive, pepenele este atât de eficient în detoxifierea organismului.

Pepenele conține glutation, un compus care ajută la îmbunătățirea funcției ficatului. În comunitatea medicală, glutationul este cunoscut ca cel mai puternic agent antioxidant și detoxifiant al corpului.

Previne ridurile

Pepenele conține foarte mult licopen (mai mult decât roșiile). Licopenul este un pigment carotenoid roșu care încetinește efectele îmbătrânirii, cauzate de oxidarea din corp, responsabilă pentru formarea ridurilor și a petelor de piele.

Reduce inflamațiile

Inflamația contribuie la declanșarea unei game variate de afecțiuni, precum astm, diabet, ateroscleroză, cancer de colon sau artrită. Mai puține inflamații în corp înseamnă mai puține acumulări toxice.

Alte căi prin care pepenele ajută la detoxifiere sunt: menținerea colonului curat datorită cantității bogate de fibre, și susținerea rinichilor în procesul de eliminare a toxinelor prin echilibrarea cantităților mari de sodiu din dietă.

Deși este compus din 92% apă, pepenele are un procent de 8% concentrat în nutrienți importanți pentru sănătate: vitamina C (16%), vitamina B5 (7%), cupru (7%), vitamina A (5%), potasiu (5%), biotină (5%), magneziu (4%), vitamina B6 (4%) și vitamina B1 (4%).

 Cura cu pepene pentru detoxifiere și alcalinizare 

Pentru stimularea detoxifierii corpului, se poate înlocui o masă a zilei cu pepene, timp de 3 săptămâni. Pentru alcalinizarea rapidă a corpului, consumați pepenele sub formă de suc sau smoothie (amestecat la blender).

Cei care nu au probleme de sănătate și sunt obișnuiți cu postul sau cu porții mai mici de mâncare, pot ține câte 1-2 zile pe săptămână doar cu pepene. Se recomandă ca pe durata curei, să se reducă pe cât posibil consumul de grăsimi, dulciuri, zahăr, sare, pâine și alte produse făinoase.

Sursă: http://www.care2.com/greenliving/the-ideal-fruit-for-cleansing-weight-loss.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

7 comentarii

  1. Eu am luat in greutate cu pepene rosu

  2. la cate chimicale baga muistii scuze”producatorii”este binevenita o cura de pepene:)))

  3. am început o cură de pepene galben și roșu și mi-a sărit glicemia dela 86 la 101 ce să mai cred despre diete cu pepeni

  4. Da ,desidur ca harbuzul curata bine organizmul,numai daca nu ar fi alimentat cu atitea pesticide si injectat cu diferite himicate…

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.