Metodă de PURIFICARE a corpului cu OREZ

Orezul macerat și fiert este unul din cele mai eficiente ingrediente pentru detoxifierea corpului. Administrat pe stomacul gol, acesta acționează ca un enterosorbent natural, care excretă substanțele dăunătoare din sânge.

Purificare cu Orez

Purificare cu Orez

Prepararea orezului

Pentru realizarea acestei detoxifieri, se recomandă orezul bun brut, nedecorticat. Acesta se poate procura de la magazinele naturiste. Orezul trebuie lăsat mai întâi la macerat, apoi se fierbe ușor.

Ziua 1

Începeți dimineață. Pregătiți 5 borcane de câte 500 ml, și numerotați-le (1, 2, 3, 4, 5), aplicând pe ele etichete.

În borcanul cu numărul 1, puneți 3 linguri de orez (spălat în prealabil în mai multe ape), și umpleți-l cu apă până la gură. Apa trebuie să fie de calitate (filtrată, de izvor, plată etc).

Ziua 2

Vărsați apa din borcanul cu nr. 1, spălați orezul, și turnați din nou peste el apă curată, până la gura borcanului. Așezați acest borcan după borcanul cu nr. 5

În borcanul cu numărul 2, puneți 3 linguri de orez, spălați-l, și acoperiți-l apoi cu apă.

Ziua 3

Vărsați apa din borcanele cu nr. 1 și 2, spălați orezul, și turnați din nou peste apă curată în ambele borcane, până la gură. Așezați borcanul cu nr. 2 după borcanul cu nr. 1.

În borcanul cu numărul 3, puneți 3 linguri de orez, și acoperiți-l cu apă.

Ziua 4

Puneți borcanul cu nr. 3 după borcanul cu nr. 2. Vărsați apa și spălați orezul din borcanele cu nr. 1, 2 și 3.

În borcanul cu nr. 4, puneți 3 linguri de orez, și acoperiți-l cu apă.

Ziua 5

Așezați borcanul cu nr. 4 după borcanul cu nr. 3. Vărsați apa și spălați orezul din cele 4 borcane.

În borcanul cu nr. 5, puneți 3 linguri de orez, și acoperiți-l cu apă.

Ziua 6

Orezul din borcanul cu nr. 1 trebuie să fie deja macerat. Mai spălați-l o dată cu apă, și puneți-l la fiert până când se înmoaie, circa 4-6 minute. Nu se pune zahăr sau sare. Puteți fierbe orezul de seara, iar dimineața rămâne doar să-l încălziți ușor.

În borcanul cu nr. 1, eliberat, puneți alte 3 linguri de orez și turnați peste el apă. Lăsați pe el cifra 1. Spălați orezul din restul borcanelor.

Administrare

Cura durează 40 de zile. Consumați zilnic câte 2-3 linguri de orez fiert călduț, fără zahăr și sare, și acoperiți cu apă porțiile noi. Consumați orezul fiert dimineața, pe stomacul gol, apoi țineți un repaos alimentar de 4 ore (nu mai consumați nimic în aceste ore). Unor le va fi greu să aștepte cele 4 ore până la micul-dejun. Dacă nu puteți mânca foarte târziu în zi, treziți-vă mai devreme, mâncați orezul fiert, continuați-vă somnul, și luați dejunul peste 4 ore.

Cura cu Orez

Cura cu Orez

Pe durata detoxifierii cu orez, hrana trebuie să fie preponderent vegetală. Evitați pe cât posibil alimentele grase și bogate în calorii. Introduceți cât mai des în alimentație sfeclă, morcovi, varză (crude și fierte), mere, stafide, caise uscate, grâu fiert, salate de legume, infuzie de măceșe. Și clismele ajută curățarea intestinului. Se fac seara, o dată pe săptămână, cu 2 litri de apă.

Metodă mai simplă

Încercați să păstrați ordinea borcanelor. Dacă însă vi se pare prea complicat procedeul cu cele 5 borcane, puteți alege această variantă de preparare a orezului:

Puneți de seara 3 linguri de orez (spălat) într-un borcan (sau alt vas). Turnați peste el apă, și lăsați-l să stea la macerat peste noapte (8-10 ore). A doua zi dimineață, schimbați apa. Puneți orezul pe foc, și lăsați-l să fiarbă 5 minute. Turnați orezul într-o strecurătoare, și spălați-l cu apă rece. Puneți-l din nou pe foc, și lăsați-l până începe să fiarbă. Luați orezul de pe foc și spălați-l din nou. Repetați acest procedeu de 4 ori. Fierbeți orezul ultima data, până este gata, și serviți-l cald, fără sare sau zahăr. Preparați orezul în acest mod în fiecare zi, timp de 1-2 luni.

La ce ajută

– Eliminarea sărurilor din articulații și căile urinare
– Purificarea tractului gastrointestinal
– Detoxifierea întregului organism

Înainte de a începe o detoxifiere a corpului, cereți sfatul unui specialist, mai ales dacă suferiți de boli cronice sau urmați un tratament medicamentos.

Sursă: “Secretul Tămăduirii – Metode de purificare şi vindecare a organismului”, Olga Ivanovna Eliseeva

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Orezul alb nu este bun pt cine are diabet

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.