O zi de DETOXIFIERE, cu rețete sănătoase

Rețetele recomandate mai jos ajung pe 2-3 zile. Dacă nu vi se pare greu acest regim alimentar, îl puteți prelungi pe week-end (vineri-duminică). Nu urmați o cură de detoxifiere sau slăbit dacă suferiți de o boală cronică, dacă aveți restricții alimentare, sau dacă urmați un tratament medicamentos.

O Zi De Detoxifiere

O Zi De Detoxifiere

1) La trezire – Limonadă cu ghimbir 

Ghimbirul este un detoxifiant puternic, care ajută la “trezirea” metabolismului. Pe lângă faptul că hidratează corpul, această băutură de ghimbir și lămâie produce o stimulare binevenită a tranzitului intestinal.

• 1-2 cm. de rădăcină de ghimbir ras
• ½ lămâie (sucul)
• 1 pahar cu apă filtrată, la temperatura camerei sau călduță

2) Micul-dejun – Suc verde detoxifiant

Acest suc matinal include un amestec viguros de minerale alcaline ușor digerabile, precum potasiu. Alcalinizarea sângelui este importantă în timpul procesul de curățire a organismului, deoarece menține bacteriile dăunătoare, fungii dar și apetitul sub control.

• 2 tulpini de țelină
• 1 castravete mic
• 2 frunze de kale sau varză albă
• 1 mână de pătrunjel verde
• 1 măr sau o pară
• 1 lămâie mică

Se poate folosi storcătorul sau blenderul pentru amestecarea ingredientelor și obținerea acestei băuturi detoxifiante. Pentru mai multă energie și vitalitate, la acest amestec se poate adăuga și 1 linguriță de pulbere de spirulină sau iarbă de grâu verde.

3) Gustarea de dimineață – Bastoane de legume

Aceasta este gustarea de dimineață care ajută organismul să rămână tare pe parcursul detoxifierii. Este ușor de preparat acasă, și poate fi luată și la pachet.

• 3 tulpini de țelină (fără frunze)
• 3 castraveți mici
• 3 morcovi mici

Se spală toate legumele și se taie în lung, în fâșii înguste. Se păstrează la frigider, și se ronțăie atunci când vă este foame. Acestea vă vor ajunge pe 3 zile. Dacă încă vă este foame, mai beți un pahar de suc verde.

4) Prânzul – Salată vegetală

Această salată conține un amestec de germeni și alge marine.

• 1 avocado copt, tăiat cubulețe
• 2 castraveți mici, tăiați cubulețe
• 1 morcov ras
• 1 pumn de semințe și nuci (la alegere)
• 1 lingură de ghimbir ras
• ulei de măsline, suc de lămâie
• pătrunjel verde, tocat

Se amestecă toate ingredientele într-un bol, și se presară nucile și semințele.

5) Desertul – Budincă de semințe de chia

Această gustare de după-masă include semințe de chia, o plantă gelatinoasă care extrage toxinele din ficat și le duce în colon pentru a fi excretate. Semințele de chia sunt de asemenea bogate în acizi grași Omega-3, care dau rapid senzația de sațietate.

• 1 cană și jumătate de lapte (preferabil vegetal: de soia, de migdale, de cocos, de semințe de cânepă, de orez, de semințe de susan etc)
• 4 linguri de semințe de chia
• 1 linguriță de scorțișoară
• 1 lingură de miere sau sirop de arțar

Combinați toate ingredientele într-un borcan, puneți capacul, și agitați. Turnați amestecul în 3 boluri de sticlă, și lăsați-le la frigider circa 30 de minute, sau până când compoziția se îngroașă și se transformă într-o budincă gelatinoasă.

6) Gustarea de după-amiază – Migdale hidratate

Fructele uleioase vor fi gustarea de după-amiază pe durata detoxifierii. Puneți 3 mâini de migdale (caju, nuci sau alte fructe asemănătoare) la înmuiat într-un bol cu apă, cât să le cuprindă, și lăsați-le 4 ore, sau peste noapte. Adăugați și un praf de sare de mare. Dimineață, scurgeți apa și păstrați migdalele în frigider, într-un recipient închis cu capac. Puteți folosi un amestec de nuci și semințe, după preferință.

7) Cina – Supă pentru reglarea nivelului pH-ului

Acesta este un tonic vegetal care furnizează o combinație ideală de alimente acide-alcaline, pentru echilibrarea glandelor și organelor corpului.

• 4 căni de apă filtrată
• 1 dovlecel
• 3 tulpini de țelină
• 1 cană de fasole verde
• 1 legătură de pătrunjel verde
• 3 roșii medii
• 3 căței de usturoi
• 2 lingurițe de sare de mare
• 2 lingurițe de cimbru, rozmarin și oregano (uscate)

Tăiați legumele în dimensiunile sau formele dorite, și puneți toate ingredientele într-o oală mare de supă sau borș. Lăsați la foc mediu până atinge punctul de fierbere, apoi dați focul la mic, puneți capacul, și lăsați să fiarbă 30 de minute, sau până când toate legumele s-au înmuiat. Serviți supa caldă. Dacă doriți o supă mai groasă, puneți-o în blender, și pasați-o până rezultă o supă cremoasă.

8) După cină – Ceai calmant de mușețel

Ceaiul de mușețel are un efect sedativ blând, prin care ajută la relaxarea corpului și pregătirea lui pentru somnul de noapte.

• 1 cană de apă filtrată
• 1 pliculeț de ceai de mușețel sau 1 lingură de flori uscate de mușețel

Puneți apa la fiert, apoi turnați-o în cană, peste plantă. Acoperiți, și lăsați la infuzat 3-5 minute. Strecurați, și beți ceaiul cald, înainte de culcare.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.