Două rețete pentru detoxifierea corpului (cu kefir, semințe de in, rădăcinoase)

Nutriționistul Galina Tomaș ne oferă două rețete simple la care putem apela atunci când avem nevoie de o curățare a corpului de toxine.

Detoxifierea poate fi necesară după sărbători sau în general după mese îmbelșugate care ne încarcă organismul.

Doua retete pentru detoxifierea corpului

Doua retete pentru detoxifierea corpului: Jcomp-freepik.com

Kefir cu semințe de in – rețeta nr. 1

Amestecul de kefir și semințe de in este un mijloc eficient și natural prin care putem da un impuls tranzitului intestinal.

Datorită faptului că stimulează digestia, se poate soluționa și constipația ocazională.

Citește și – Totul despre detoxifierea ficatului în mod natural

Kefirul sau iaurtul îmbogățit cu bifidobacterii sunt cele mai bune alegeri.

Pentru ca semințele de in să se absoarbă optim în organism, trebuie să le măcinăm înainte.

În acest scop se poate folosi râșnița electrică de cafea.

Ingrediente

  • 1 pahar de kefir
  • 2 lingurițe de semințe de in măcinate
  • 1 linguriță de miere
  • 1 lingură de stafide

Mod de preparare

Puneți semințele de in măcinate în paharul cu iaurt și amestecați bine. Adăugați apoi mierea și stafidele și omogenizați.

Lăsați amestecul să stea 30 de minute minute, pentru ca inul să se umfle.

Mod de administrare

Amestecul de mai sus poate înlocui fără probleme micul-dejun tradițional.

Înainte de administrarea kefirului cu semințe de in, beți un 250-500 ml de apă caldă, eventual cu puțin suc de lămâie.

Consumul de apă pe stomacul gol este esențial dimineața pentru activarea tranzitului intestinal.

După ce ați servit paharul cu iaurt și in măcinat, faceți o pauză alimentară de minim 2 ore. Acest lucru va ajuta cocktailul să își exercite efectele binefăcătoare.

Cura cu kefir și semințe de in poate fi urmată 3-7 zile la rând sau chiar 3 săptămâni.

Ea ajută absorbția toxinelor și curățarea colonului, precum și la absorbția grăsimilor din alimentele consumate anterior.

Asigurați-vă că beți cât mai multe lichide pe parcursul zilelor în care mâncați semințe de in sau alte alimente bogate în fibre.

Nu vă opriți la micul-dejun cu detoxifierea. Este recomandat ca și la prânz să serviți o masă ușoară, care ajută la curățarea organismului.

Evitați carnea, grăsimile saturate și produsele procesate.

Creșteți în schimb consumul de fructe și legume. Sunt cele mai bune pentru detoxifiere. Acestea conțin fibre, vitamine, minerale și antioxidanți.

Salată de rădăcinoase – rețeta nr. 2

Ingrediente

  • 1 morcov
  • 1 sfeclă roșie
  • 1 țelină
  • 1 măr
  • 1 lămâie
  • 1 lingură de ulei

Mod de preparare

Curățați rădăcinoasele și mărul de coajă și dați-le prin răzătoarea cu găuri mici, într-un bol.

Tăiați lămâia și stoarceți-o peste ingrediente. Acest fruct, spune nutriționista Tomaș, este cel mai eficient pentru detoxifiere.

Salata de radacinoase pentru detoxifiere

Salata de radacinoase pentru detoxifiere: Azerbaijan-stockking-freepik.com

Citește și – Cura de detoxifiere cu lămâie și grepfrut – rețeta unui călugăr grec

Adăugați uleiul și puțină sare. Dacă aveți probleme cu digestia, presărați și puțin busuioc. Are efect calmant.

Amestecați ușor toate ingredientele.

Salata obținută este deosebit de sănătoasă deoarece toate legumele și fructele sunt consumate în stare crudă.

Acest lucru garantează o asimilare completă a nutrienților pe care ele le conțin.

Citește și – Cura cu boabe de ienupăr – foarte eficientă în detoxifierea corpului

Sursă articol: Unica.md, Nutriționista Galina Tomaș îți propune două rețete de detoxifiere după sărbători: https://www.youtube.com/watch?v=xJyVwG5_o1c&t=224s

 

 

 

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.