Ciorbă acră de VARZĂ cu efect DETOXIFIANT

Varza și dovleceii – ingredientele principale ale acestei rețete se numără printre legumele cu cele mai mici cantități de calorii. Din acest motiv le vedem incluse în diferite diete de slăbit.

Și celelalte legume folosite la această ciorbă contribuie la pierderea în greutate, datorită efectelor lor diuretice.

Ciorba pentru detoxifiere

Varza face parte din categoria alimentelor înzestrate cu proprietăți detoxifiante, alături de broccoli, avocado sau lămâie.

Ea ajută la curățarea corpului de toxine prin 2 mecanisme: datorită efectelor sale diuretice, stimulează corpul să elimine excesul de lichid, iar prin conținutul bogat în sulf, ajută ficatul să descompună toxinele astfel încât ele să poată fi eliminate mai ușor.

Cercetătorii au descoperit că sulful, al treilea cel mai abundent mineral din corpul uman, ajută corpul să se curețe nu numai de compușii toxici, ci și de radicalii liberi și de speciile reactive de oxigen asociate cu boli cronice.

Asemenea altor legume crucifere (precum broccoli și conopidă), varza conține un compus numit glucozinolat, care stimulează producția enzimelor din ficat responsabile cu detoxifierea corpului.

Varza este una din cele mai bune alimente pe care le putem consuma în cadrul unei cure de slăbire deoarece conține nutrienți importanți, precum vitamina C, vitamina K, magneziu și acid folic.

Studiile au legat consumul de legume crucifere cu scăderea inflamațiilor, prevenirea cancerului și reducerea riscului de deces din cauza bolilor de inimă.

Ciorbă detoxifiantă din varză

Ingrediente

• 1 varză mică
• 1 ceapă potrivită
• 6 căței de usturoi
• 1 ½ ardei grași verzi
• 8 tulpini de apio
• 2 dovlecei (zucchini) meddii
• 30 g de roșii
• 1,8 litri de borș de legume
• 2 linguri de ulei de măsline
• 1 frunză de dafin
• 1 ½ linguriță de sare
• 1 linguriță de piper negru

Preparare

Puneți uleiul într-o cratiță pe aragaz la foc potrivit. Tăiați mărunt ceapa și usturoiul și puneți-le la călit cu sarea și piperul. Lăsați-le la călit până se înmoaie, circa 10 minute.

Adăugați celelalte legume tăiate mărunt, borșul și frunza de dafin. După ce începe să clocotească, dați focul la mic și lăsați borșul să fiarbă acoperi 15 minute.

Adăugați apoi varza tăiată fideluță. Mai lăsați borșul să fiarbă încă un sfert de oră. Spre final, mai adăugați sare și piper dacă este nevoie.

Borșul de varză poate fi servit cald sau rece. Se păstrează în frigider. Rezistă până la o săptămână.

Cumpără de aici suplimente pentru slăbit:

Surse:

1. Huff Post, 5 Fat-Loss Foods That Belong in Your Detox Plan: https://www.huffpost.com/entry/diet-and-nutrition_b_4647208?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cuZ29vZ2xlLmNvbS8&guce_referrer_sig=AQAAABSRcOix3oSaqNhi9R7AVVC676QSnlsQaYQehzE3HDcno8cYq0wx-6m083LtDexaZVZQ7vAnkmacRsb6wuw6SXGgkXQhpcZYZWNhkN3d-asUn5qnmN0wLsj5LLunv-ZULIMHTkterKROyyXrbQUNyTqo-nAnoKrFSS0l_HKiZoOR
2. Rachael Link, The Cabbage Soup Diet: Does It Work? Is It Safe? Dr. Axe: https://draxe.com/cabbage-soup-diet/
3. The Mostly Vegan, Detoxifying Cabbage Soup: http://www.themostlyvegan.com/detoxifying-cabbage-soup/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Loading...

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.