Cum să ne curățăm corpul de TOXINE

Mediul în care trăim este din ce în ce mai poluat cu substanțe străine organismului și sistemelor ecologice, la care nu am mai fost expuși până acum.

Nu doar aerul, ci și alimentele și medicamentele și produsele pe care le folosim zilnic contribuie la intoxicarea sistematică a corpului.

Turmeric – detoxifiere

Pentru a se elibera de aceste toxine periculoase, organismele noastre au dezvoltat un sistem complex de enzime detoxifiante.

Literatura științifică arată că atunci când aceste enzime nu mai pot curăța organele interne de toxine, putem lesne cădea lesne pradă unor boli grave, precum cancer, autism, fibromialgie, oboseală cronică, disfuncții imunitare sau Parkinson.

Amintim în rândurile care urmează câteva alimente, substanțe sau plante care pot susține organele responsabile cu eliminarea și detoxifierea.

_____________________

Turmericul

Această rădăcină are o acțiune deosebită asupra ficatului și a sistemului digestiv. Are proprietăți digestive, carminative, colagoge, detoxifiante, antiinflamatoare și anticancerigene.

Turmericul stimulează producția de bilă din ficat, îmbunătățește sănătatea ficatului și capacitatea corpului de a digera grăsimile.

Reduce congestia, inflamația și durerile. Asemenea armurariului, turmericul conține substanțe care protejează celula hepatică și ajută la tratarea hepatitei, cirozei și icterului.

_____________________

Anghinarea

Această plantă amară este folosită ca remediu pentru stomac și ficat ficatului încă din secolul 4 î.Hr., în Imperiul Roman.

Cercetătorii moderni au descoperit că anghinarea conține cinarină și acid clorogenic, care stimulează producția biliară, îmbunătățesc digestia și funcția vezicii biliare, înlătură indigestia, cresc metabolismul grăsimilor, susțin sănătatea ficatului și un nivel optim al colesterolului.

_____________________

Păpădia

Păpădia stimulează eliminarea toxinelor din aproape fiecare celulă a corpului. Este adesea incorporată în formule de plante și produse naturiste pentru sănătatea ficatului.

_____________________

Lemnul-dulce

Rădăcina de lemn dulce ajută rinichii, ficatul și tractul respirator. Are proprietăți antivirale, antioxidante, detoxifiante și hepato-protectoare.

Potrivit Planta Medica, lemnul-dulce poate ajuta ficatul să elimine otrăvuri și compuși chimici puternici.

_____________________

Armurariul

Această plantă este cunoscută ca cel mai bun tonic pentru ficat. Conține silimarină, o substanță capabilă să refacă ficatul afectat de alcool, medicamente, hepatită sau expunerea constantă la toxine.

Armurariul mărește secreția și fluxul biliar din ficat și vezica biliară. Medicii din Europa îl recomandă persoanelor cu boli hepatice.

_____________________

Plante care curăță sângele

– usturoi
– rădăcina de brusture
– trifoiul roșu
– urzica
– goldenseal
– dragavei (ștevie creață)

_____________________

Sursă: Amy Gonzalez Daniel, Genetic Roadblocks, How to get around them by using Herbs and Nutrition: http://www.ohlonecenter.org/wp-content/uploads/2017/06/Gonzalez_Daniel_Genetic_Roadblocks.pdf

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.