3 metode simple de DETOXIFIERE de la dr. farmacist Iulia Preda

Termenul de „detoxifiere” se referă în societatea actuală mai mult la o cură de slăbire, sau la o dietă prin care se pot vindeca numeroase afecțiuni și probleme de sănătate.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor o caracterizează ca un proces de înlăturare a toxinelor și a altor substanțe nocive din corp.

Dr. Iulia Preda

Nu există însă o definiție clinică a acestei practici, și nici instrucțiuni standardizate sau manuale de practică clinică în domeniul detoxifierii.

Terapiile de detoxifiere diferă de la un autor la altul. Cert este că în spatele acestui trend se află o necesitate reală de curățare periodică a organismului, datorită poluării excesive la care suntem supuși astăzi.

Nu numai aerul este încărcat cu substanțe chimice, ci și apa, și solul și inevitabil hrana pe care o consumăm. Produsele pe care le folosim pentru îngrijirea corpului sau a casei conțin la rândul lor compuși nocivi care contribuie la o intoxicare constantă a organismului.

Suntem înconjurați practic de substanțe chimice, după cum spune dr. farmacist Iulia Preda. Toate alimentele, inclusiv legumele sunt crescute într-un ritm alert, nefiresc, cu îngrășăminte și hormoni sau substanțe care produc modificări genetice.

„Toate aceste substanțe chimice ingerate odată cu hrana provoacă și o mulțime de dezechilibre metabolice, care în final duc la cât mai multe boli ce par aproape de neînvins”.

Din acest motiv, subliniază doctorul Preda, este esențial să ne orientăm spre o alimentație cât mai naturală. La fel de importante sunt mișcarea fizică – mers pe jos zilnic -, odihna corespunzătoare și mai cu seamă evitarea stresului.

Doctorul Iulia Preda este de părere că organismul nostru are nevoie de o detoxifiere cel puțin de două ori pe an. Nu în mod întâmplător Biserica a stabilit intervale periodice de post pe parcursul unui an, cele mai importante fiind Postul Paștelui – din primăvară, și Postul Crăciunului – din iarnă.

„Pe lângă conotația religioasă, (postul) mai are și una de detoxifiere”.

Dumnezeu a creat organismul uman perfect, cu tot ce are nevoie pentru a se „descurca” în condiții de stres maxim. El are capacitatea de a se adapta ușor la schimbări, de a se apăra de factorii de stres, de a se curăța și uneori de a se vindeca singur.

Cu toate acestea, omul de azi pune mari presiuni asupra propriului său corp prin felul în care trăiește. Stresul, sedentarismul, constipația, alimentația nesănătoasă și totodată creșterea cantității de toxine din mediu pot perturba procesele naturale de detoxifiere ale organismului.

_________________________

Există câteva mijloace simple prin care oricine își poate ajuta corpul să elimine toxinele.

1. Renunțarea la zahăr și înlocuirea acestuia cu miere sau lemn-dulce (o plantă care se găsește în magazinele naturiste);

2.Consumul de alimente amare (păpădie, rucola, năsturel și alte verdețuri care stimulează funcțiile ficatului);

3. Detoxifierea pielii prin exfoliere – pielea umedă la duș se freacă energic cu mălai sau cafea.

Pentru menținerea sănătății este important să păstrăm un echilibru în tot ceea ce facem și să evităm excesele. Privarea organismului de somn – îndeosebi în timpul nopții – duce la acumularea de kilograme în plus, iar oboseala cronică instalată perturbă numeroase funcții importante.

________________________

Surse:

1. Farmacia Ta, Metode simple de mentinere a sanatatii de la fitoterapeut Iulia Preda: https://www.farmaciata.ro/metode-simple-de-mentinere-a-sanatatii-de-la-fitoterapeut-iulia-preda/

2. Jason Allen, Melissa Montalto, MS, Jennifer Lovejoy and Wendy Weber, Detoxification in Naturopathic Medicine: A Survey, J Altern Complement Med. 2011: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3239317/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Foarte adevarat…macar asta sa respectăm.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.