PLANTE care curăță FICATUL (+ o rețetă de CEAI detoxifiant)

Ficatul este fără îndoială unul din cele mai importante organe ale corpului, întrucât are rolul de a filtra lucrurile bune de cele rele, permițându-le doar celor bune să intre în fluxul sanguin.

Substanțele nocive sunt neutralizate și transformate în deșeuri sortite eliminării.

Funcția detoxifiantă a ficatului poate fi afectată de o dietă bogată în alimente procesate și grăsimi, de consumul excesiv de alcool, de supărări puternice sau de o boală.

Proasta funcționare a ficatului poate cauza simptome de greață, oboseală, icter, edeme, umflarea extremităților (retenție de lichide), diaree, sângerări, predispoziție la formarea de vânătăi.

___________________________________________________________________________________________________________

Ceai pentru ficat – rețetă

Ingrediente

• 3 lingurițe de frunze de mentă
• 2 lingurițe de frunze de urzică
• 2 lingurițe de frunze de păpădie
• 1 linguriță de semințe de armurariu zdrobite
• 1 linguriță de rădăcină de brusture
• ½ linguriță de ghimbir, scorțișoară sau cardamom

Preparare

Amestecați toate plantele într-un bol, și păstrați amestecul într-un borcan sau într-o cutie cu capac. Pentru detoxifierea ficatului, se va prepara un ceai mai concentrat – 2-3 lingurițe la 1 cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat câteva ore bune, sau peste noapte. Se strecoară și se bea cald.

Ceaiul poate fi consumat zilnic, timp de 1-2 săptămâni.

___________________________________________________________________________________________________________

Cum funcționează

Păpădia stimulează producția de bilă, ajută la descompunerea colesterolului și a grăsimilor și implicit la îmbunătățirea sănătății cardiace și vasculare.

Este una din cele mai bune plante pentru ficat, datorită efectelor sale decongestionante și stimulenteTotodată, păpădia are o acțiune purificatoare asupra sângelui. Grație proprietăților diuretice, susține funcția rinichilor.

Urzica este una din cele mai hrănitoare plante medicinale de ceai. Este bogată în calciu, fier și numeroase vitamine. Are efecte tonice, curăță ficatul, susține ficatul și întărește oasele și articulațiile.

Armurariul a fost intens studiat pentru efectele sale benefice asupra ficatului. Îmbunătățește starea persoanelor cu cirozăficat gras sau hepatită, și ajută la scăderea colesterolului.

Este de altfel folosit de peste 2.000 de ani pentru sănătatea hepatică. Astăzi este prescris ca tratament naturist pentru persoanele care au probleme cu ficatul.

Rădăcina de brusture susține funcțiile hepatice și renale, și are efecte detoxifiante asupra sângelui, motiv pentru care îmbunătățește inclusiv aspectul pielii.

Menta are efecte energizante, răcoritoare, calmante asupra sucurilor digestive. Reduce durerile de cap, tonifică și hrănește organismul. În plus, dă ceaiului o aromă deosebită.

Mirodeniile sunt opționale, însă au proprietăți stimulente și aromatice.

___________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Healing Harvest Homestead, Herbs for Liver Support and Detox (An Herbal Tea Recipe to Clean Your Body Up Now!) https://www.healingharvesthomestead.com/home/2018/1/12/herbal-tea-recipe-for-liver-support-and-detox-clean-your-body-up-and-get-healthy

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.