BĂUTURA matinală recomandată de dr. Daniel Boarim pentru curățarea organismului de TOXINE

Rețeta pe care v-o prezentăm aparține nutriționistului Daniel Boarim, medic și specialist în Nutriție Umană la Universitatea Federală din Lavras, profesor universitar și lector internațional.

În prezent, dr. Boarim este doctor la Clinica Naturistă Oasis din Curitiba și director clinic al Lapinha SPA.

Una din cărțile sale de succes a fost tradusă și în limba română și se numește „Manual Practic de Tratamente Naturiste”.

Băutură matinală – rețetă

Această băutură ajută la detoxifierea organismului dacă este consumată în locul mesei de dimineață. Dr. Boarim spune că este bine să ne deprindem a bea pe stomacul gol un lichid, pentru a ajuta la curățarea organismului de toxinele acumulate în țesuturi și în fluxul sanguin.

Acest lichid poate fi apă simplă, apă cu lămâie, apă cu 3 picături tinctură de propolis fără alcool, ceai din plante amare (dacă sunt probleme digestive), ceai de coada-calului (pentru probleme urinare) sau această băutură sănătoasă numită Waerland, folosită într-o clinică naturistă din Germania, condusă în secolul al 19-lea de dr. Waerland și soția sa Ebba, amândoi experți în nturiție.

Ingrediente

• 1 sfeclă roșie
• 1 morcov
• 1 țelină
• 700 ml de apă
• 1 lingură de semințe de in
• 1 lingură de tărâțe de grâu

Preparare

Putem alege dintr-o varietate de legume, folosind un singur tip sau mai multe. Se pot folosi și alte legume în afară de cele listate, precum cartofi sau păstârnac.

Ideal ar fi ca aceste legume să provină din grădina proprie sau dintr-o sursă de încredere, pentru a nu le mai curăța de coajă. În coaja se găsesc foarte mulți nutrienți valoroși.

Spălați (și curățați dacă este nevoie) legumele, tăiați-le cubulețe și puneți-le de cu seară la fiert împreună cu apa. Lăsați-le 20 de minute, apoi strecurați lichidul.

Păstrați legumele fierte la frigider, pentru a le consuma a doua zi la masa de prânz.

Transferați lichidul strecurat într-un borcan de sticlă. Adăugați tărâțele și grâu și semințele de in. Amestecați și acoperiți vasul. Lăsați ingredientele la macerat peste noapte.

A doua zi, strecurați preparatul și încălziți-l puțin (la bain-marie). Se consumă 1 cană (250 ml) din acest preparat dimineața, cu 30 de minute înainte de micul-dejun.

________________________________________________________________________________________________________

Această băutură este deosebit de benefică pentru persoanele care duc o viață sedentară sau lucrează la birou și petrec multe ore pe scaun. Ea poate înlocui micul-dejun, ajutând la echilibrarea digestiei și eliminarea toxinelorDupă câteva ore, se poate lua o masă din fructe sau suc natural.

Persoanele care desfășoară o muncă fizică mai intensă pot alege o zi de repaus în care să consume această băutură în locul micului-dejun tradițional.

________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Dr. Daniel Boarim, Băutura Matinală (înainte de micul-dejun), Manual Practic de Tratamente Naturiste, p. 30

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.