Ceaiul din FRUNZE de MORCOV curăță SÂNGELE, RINICHII și COLONUL (rețetă)

Ați observat că primăvara, țăranii au obiceiul să vândă rădăcinoasele cu tot cu frunze. Nu fac acest lucru doar pentru ca marfa lor să arate mai proaspătă, mai „naturală” și mai atractivă pentru cumpărători, ci pentru că și frunzele sunt bune de mâncat.

Asemenea pătrunjelului, morcovii, sfecla, ridichile și broccoli au tulpini și frunze comestibile și pot fi folosite la salate, ceaiuri, sucuri sau mâncăruri gătite.

Frunze de Morcov – Beneficii

În unele cazuri, partea superioară a legumelor rădăcinoase poate fi chiar mai bogată în vitamineFrunzele de morcovi conțin de 6 ori mai multă vitamina C decât rădăcina.

Acestea sunt de asemenea  o sursă foarte bună de clorofilă, vitamina K, vitamina A, vitamina C și minerale – calciu, potasiu

Clorofila conține fitonutrienți puternici care previn formarea și creșterea tumorilor. Este bogată în magneziu, un mineral care susține sănătatea oaselor, mușchilor și inimii. Clorofila purifică sângele, are efecte diuretice ușoare, previne și ajută la dizolvarea calculilor deja formați și contribuie la curățarea colonului.

 

Datorită proprietăților antiseptice, frunzele pot fi stoarse sub formă de suc și folosite ca apă de gură naturală.

Potasiul din frunze ajută la scăderea tensiunii arteriale și susține buna funcționare a inimii.

____________________________________________________________________________________________________

Frunzele de morcov au un gust amăruie. Le putem folosi în cantități mici la salate, la sandviciuri, la supe sau ciorbe, tocănițe sau omletă. Din frunzele de morcov putem prepara și un ceai aromat, eficient pentru detoxifiere, întărirea rinichilor și tratarea problemelor urinare.

Luați 1 mână de frunze de morcov, spălați-le bine, rupeți-le mărunt și puneți-le într-un ibric cu apă fierbinte. acoperiți cu un capac și lăsați plantele la infuzat până când apa se răcorește.

Atenție! Nu consumați frunze de morcov dacă sunteți alergic la pătrunjel sau țelină.

____________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Carrot Museum, Safety & Uses for Carrot Tops: http://www.carrotmuseum.co.uk/carrotops.html

2. Only Foods, Carrot Greens: http://www.onlyfoods.net/carrot-greens.html

3. The World’s Healthiest Foods, Carrots: http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=21

4. Ceai detoxifiant din frunze de morcovi, Leacuri & Rețete Mănăstirești, nr. 14/februarie-aprilie 2017, p. 40

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.