Cereale vindecătoare

Hrișca – Beneficii Pentru Pentru Inimă, Oase, Diabet, Menopauză

// 6

Deși numele ar putea sugera o similaritate cu grâul, hrișca (Fagopyrum esculentum) este de fapt o sămânță de fructe, strâns legată mai degrabă de rubarbă, măcriș și troscot. Hrișca are o formă triunghiulară unică, o culoare roz-maro, și aceeași dimensiune ca […]

Năutul – o proteină vegetală de calitate

Năutul – o proteină vegetală de calitate

// 2

Năutul (Cicer arietinum L.) este o cereală antică, originară din Orientului Mijlociu, având o tradiţie de aproape 8.000 de ani. Face parte din aceeaşi familie cu lintea, soia, mazărea şi fasolea. De la scăderea colesterolului şi a zahărului din sânge, până […]

Porumbul – Boabe Dulci de Sănătate: Proprietăţi şi Beneficii

// 1

Porumbul dulce (Zea mays), denumit regional şi cucuruz sau păpuşoi, este unul dintre cele mai populare cereale din lume şi reprezintă un ingredient de bază pentru multe ţări, inclusiv în Statele Unite și în țările africane. Porumb – proprietăţi şi beneficii Porumbul oferă nu […]