SEMINȚELE de DOVLEAC, de SUSAN și de FLOAREA-SOARELUI sunt surse foarte bune de MAGNEZIU

Magneziul este un mineral extrem de important pentru sănătatea noastră. Este implicat în sute de reacții chimice din corp. Se găsește în cantități mari în verdețuri, în semințe, în nuci, cereale și leguminoase.

Din păcate, foarte multe persoane sunt astăzi deficitare în acest mineral. Motivul poate fi dieta săracă în alimente de origine vegetală, precum cele enumerate mai sus.

Semințe de Dovleac

Semințe de Dovleac

Consumăm foarte multe produse procesate, și aproape deloc verdețuri, cereale integrale, fructe și legume proaspete. Cercetătorii atrag atenția asupra faptului că lipsa de magneziu este asociată cu un risc crescut de probleme de sănătate și boli cronice.

Peste 50% din cantitatea de magneziu din corpul nostru este stocată în oase. Din acest motiv, acest mineral are implicații majore în metabolismul osos. Chiar și o ușoară carență de magneziu poate duce la pierderi osoase semnificative. Cercetătorii au reușit să inducă osteoporoza la animalele de laborator printr-o dietă săracă în magneziu.

Pe de altă parte, un aport optim de magneziu a fost asociat cu îmbunătățirea densității minerale osoase la toate vârstele.

Magneziul joacă un rol important și în producția energiei în interiorul celulelor. Din acest motiv, un nivel scăzut de magneziu poate cauza oboseală.

Magneziul este necesar și pentru menținerea echilibrului sistemului nervos. Studiile au arătat că persoanele care urmează o dietă săracă în acest mineral au risc mai mare de depresie. Totodată, magneziul poate fi folosit ca remediu anti-depresiv la persoanele care suferă deja de această tulburare.

Lipsa magneziului din alimentație a fost asociat cu creșterea inflamațiilor cronice care pot cauza boli de inimă, diabet sau obezitate.

Magneziul este implicat în controlul metabolismului glucozei și al zahărului din sânge. Refacerea nivelurilor de magneziu ajută inclusiv la normalizarea nivelului zahărului din sânge.

→ Cele mai bune surse de magneziu:

– spanacul
– frunzele de sfeclă
– semințele de dovleac
– dovlecelul
– boabele de soia
– semințele de susan
– fasolea neagră
– quinoa
– nucile caju
– semințele de floarea-soarelui
– hrișca
– orezul brun
– orzul
– meiul
– ovăzul
– tofu
– migdalele, nucile
– secara
– grâul integral
– papaya
– semințele de in
– mazărea
– tonul
– sfecla roșie
– broccoli
– zmeura
– dovleacul
– varza
– kale
– fasolea verde
– roșiile
– pepenele galben
– căpșunile
– pătrunjelul
– chimionul
– pepenele verde
– semințele de muștar
– prazul
– busuiocul
– castravetele
– salata romană
– conopida
– ardeiul gras
– cuișoarele
– avocado
– ciocolata neagră

Surse articol:
1. http://nutritiondata.self.com/foods-012120000000000000000-1.html
2. http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=nutrient&dbid=75
3. https://www.cedars-sinai.edu/Patients/Programs-and-Services/Documents/CP0403MagnesiumRichFoods.pdf
4. http://www.dietitians.ca/Downloads/Factsheets/Food-Sources-of-Magnesium.aspx
5. http://foods-high-in.net/foods-high-in-magnesium/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.