Cum să gătești CONOPIDA sănătos în 5 minute (rețetă + beneficii)

George Mateljan, autorul site-ului World’s Healthiest Foods (Cele Mai Sănătoase Alimente din Lume), ne propune o rețetă foarte rapidă de a găti conopida într-un mod cât se poate de simplu și sănătos.

Gătită în acest fel, conopida este mult mai gustoasă decât ne-am putea închipui.

Conopidă cu Turmeric, în 5 Minute

Conopidă cu Turmeric, în 5 Minute

Beneficiile consumului de conopidă pe scurt:

– întărește imunitatea
– susține sănătatea sistemului cardiovascular
– scade colesterolul și tensiunea arterială
– reduce riscul unui accident vascular cerebral
– reduce riscul de cancer
– scade riscul de diabet
– susține sănătatea oaselor
– combate inflamațiile
– susține procesele de detoxifiere ale organismului
– îmbunătățește digestia
– are o acțiune antioxidantă puternică
– protejează împotriva radiațiilor ultraviolete
– ajută la absorbția fierului
– ajută la pierderea în greutate
– previne tulburările stomacale
– susține sănătatea vederii
– combate afecțiunile neurodegenerative

Conopidă gătită în 5 minute – rețetă

Ingrediente

• 1 căpățână de conopidă
• 5 linguri de borș crud de tărâțe
• 1 linguriță de turmeric
• 2 căței de usturoi
• 2-3 linguri de ulei de măsline
• sare și piper după gust

Preparare

Îndepărtați frunzele, apoi tăiați conopida bucățele mici. Dacă aveți timp, o puteți tăia în două, apoi puteți desface buchețelele întregi, cât mai mici.

George Mateljan susține însă că prin tăierea conopidei în bucăți, se deschid peretele celulelor și se activează enzimele, care ajută la formarea mai multor nutrienți sulfurici, importanți pentru sănătate.

Pentru ca acești compuși să se dezvolte complet, lăsați conopida tăiată să stea 5-10 minute în repaus înainte de a o găti.

Puneți borșul într-o tigaie de oțel inoxidabil și când începe să clocotească, adăugați bucățile de conopidă spălate bine în prealabil și presărate cu turmeric.

Puneți capacul și lăsați conopida 5 minute, să se gătească al dente. Transferați apoi conopida pe farfuriile de servit, și presărați deasupra sarea și piperul. Adăugați cățeii de usturoi tocați mărunt, și la final stropiți totul cu uleiul de măsline.

Dacă doriți ca această mâncare să aibă mai multă consistență și să fie mai sățioasă, puteți presăra și câteva nuci mărunțite. În perioada posturilor, se pot folosi fulgii de drojdie de bere ca înlocuitor pentru parmezan sau cașcaval. Au un gust asemănător brânzei, și sunt bogați în proteine și vitamine din complexul B.

Surse articol:
1. http://www.well-beingsecrets.com/cauliflower-health-benefits/
2. https://www.youtube.com/watch?v=G-m6icgWF_U

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.