Clicky

POLENUL întărește persoanele afectate de oboseală fizică și psihică, stres, depresie

Polenul este considerat un supliment alimentar extrem de valoros, datorită conținutului nutrițional atât de bogat și divers. Este recomandat îndeosebi persoanelor slăbite sau anemice, vârstnicilor, copiilor și adulților deopotrivă.

O cură cu polen poate ajuta la ridicarea nivelului energiei și consolidarea sistemului imunitar și nervos, și la îmbunătățirea stării generale de sănătate, inclusiv a stării de spirit.

Polen - Oboseală, Depresie

Polen – Oboseală, Depresie

Experimentele de laborator au arătat că șoarecii și șobolanii hrăniți cu polen au avut niveluri mai mari de vitamina C și magneziu în timus, mușchiul cardiac și mușchii scheletici, și o concentrație mai mare de hemoglobină și un număr mai mare de celule roșii de sânge, comparativ cu animalele care nu au primit polen.

Lipsă de vitamine, anemie, malnutriție

La animalele înfometate sau hrănite cu o dietă deficitară în vitamine, polenul a ajutat la recăpătarea greutății corporale mai rapid decât dieta normală. Acest lucru demonstrează valoarea nutrițională excepțională a polenului și eficiența sa în tratarea carențelor. Cei mai importanți nutrienți sunt aminoacizii, vitaminele și bioelementele.

Din acest motiv, polenul este adesea prescris copiilor care nu au poftă de mâncare, celor care suferă de întârzieri în dezvoltare, copiilor și adulților malnutriți.

Convalescență, oboseală fizică și mentală

Polenul este de asemenea recomandat în perioadele de recuperare după o boală sau o operație, precum și persoanelor care muncesc mult, fie fizic, fie mental.

Este eficient în tratarea oboselii cronice fizice și mentale, a asteniei și apatiei. Polenul stimulează capacitatea mentală la persoanele care depun eforturi intelectuale mari sau prelungite. Are efecte tonice asupra sistemului nervos slăbit de stres și suprasolicitare.

Îmbunătățirea funcțiilor creierului

Îmbunătățește funcțiile creierului, precum gândirea și înțelegerea, și capacitatea de concentrare, memorare și învățare.

Polenul este un aliment cu proprietăți adaptogene, adică ajută corpul să facă față mai ușor stresului și factorilor nocivi interni sau externi – fizici, chimici sau biologici.

Crește rezistența organismului suprasolicitat, stimulează sistemul imunologic și întărește sistemul imunitar împotriva infecțiilor. Studiile pe animale au arătat de asemenea că polenul prelungește durata vieții.

Depresie, dependență de alcool

Polenul este de asemenea util în depresia cauzată de o energie scăzută, mai ales la persoanele vârstnice. Administrat zilnic în doze mici, acesta îmbunătățește treptat starea de spirit, redă dorința de a trăi și întărește întreg organismul.

Administrat în paralel cu medicamentele antidepresive, polenul ajută la reducerea dozelor și îmbunătățește starea de spirit în scurt timp.

Utilizat pe termen lung, chiar în doze mici, polenul produce o ameliorare a stării generale de sănătate. Este util inclusiv în dependența de alcool.

Doza zilnică recomandată

Adulți: 3-5 lingurițe pe zi.
Copii: 1-2 lingurițe pe zi.

Doza recomandată nu se ia toată odată, ci se împarte în 3 rații egale și se administrează înainte de mesele principale. Durata unei cure cu polen este de 1-3 luni. Poate fi realizată de 2-4 ori pe an.

Cele mai bune perioade pentru curele de polen sunt iarna și primăvara, și între vară și toamnă.

Pentru a fi mai ușor digerat și absorbit în corp, polenul se poate măcina înainte și dilua cu puțin suc de lămâie, ceai, lapte sau apă simplă. Se poate de asemenea combina în proporție de 1:4 cu miere de albine, iaurt, unt, brânză de vaci, magiun etc.

Cel mai bun este polenul crud. Se găsește la magazinele apicole și cele de profil naturist. Se păstrează în congelator, nu în frigider. Granulele nu îngheață.

Sursă: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4377380/

Citeşte mai multe despre:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *