FIERBEREA legumelor și fructelor distruge ce este mai valoros în ele – dr. Ernst Gunter

Nu mai fierbeți fructele și legumele! Această metodă lasă în urmă alimente goale, care nu mai conțin nimic hrănitor.

Ceaiurile și supele (ciorbele) sunt cele mai neinspirate mijloace de a găti alimentele vegetale. Cele mai afectate sunt vitaminele solubile în apă, precum vitamina C și B-urile.

Fierberea Distruge Vitaminele

Fierberea Distruge Vitaminele

Varza, ardeiul gras, broccoli, lămâia, cătina, măceșele sunt doar câteva exemple de alimente foarte bogate în vitamina C. Or, această vitamină este extrem de importantă pentru sistemul nostru imunitar și rezistența noastră la infecții și boli cronice. Principalul rol al vitaminei C este cel de antioxidant și curățitor al sângelui.

Dr. Ernst Gunter, adeptul alimentației exclusiv crude scrie în cartea „Hrana Vie” că atât fierberea directă în apă, cât și gătirea la aburi distruge ce este mai valoros în alimentele vegetale: enzimele.

Citându-l pe dr. Garten, acesta spune că prin gătire, varza va mai conține doar a 40-a parte din valoarea ei nutritivă naturală.

Ca o consecință a acestui stil alimentar greșit, este lesne de înțeles de ce majoritatea oamenilor sunt astăzi deficienți în vitamine și minerale. Nu cantitatea mâncării este cea care ne asigură menținerea sănătății, ci calitatea hranei, care trebuie să fie cât mai bogată în nutrienți.

Prin modificarea amidonului și a fructozei din alimente, acestea devin nocive pentru persoanele supraponderale sau cu risc de obezitate.

Un alt sfat important pe care dr. Gunter ni-l dă și pe care merită să-l reținem este că fructele trebuie consumate și conservate doar în stare crudă (prin congelare). Ele nu trebuie niciodată fierte sub formă de ceai sau compot, sau sterilizate.

Foarte periculoase pentru sănătea arterelor și a greutății corporale sunt mai ales grăsimile și uleiurile din alimente care sunt supuse încălzirii termice. Acestea pot duce la boli de inimă și obezitate.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.