„Poporul român este cel mai BOLNAV din Uniunea Europeană” – dr. Pavel Chirilă

Statistica dezastruoasă a României în privința cancerului: din toate țările europene, suntem singura țară în care se moare cel mai mult de cancer. Suntem pe primul loc la rata mortalității prin cancer, la incidența cancerului la copii și la incidența cancerului de plămân, de col uterin, de creier.

Nici la alte boli nu stăm mai bine, spune doctorul Pavel Chirilă. Datele statistice cu indicatori de sănătate oficiali arată că „poporul român este cel mai bolnav din Uniunea Europeană”.

Dr. Pavel Chirilă

Dr. Pavel Chirilă

Îmbolnăvirea românilor se „datorează” unor greșeli foarte mari care s-au făcut în alimentația ultimelor secole.

Prima greșeală: zahărul rafinat

Prima greșeală colosală care s-a produs în istoria alimentației moderne a fost producția zahărului rafinat. Dacă la început consumul zahărului alb se încadra în limite normale, lucrurile au început să scape de sub control la generațiile următoare.

Dr. Pavel Chirilă a găsit un raport de la acea vreme (anii 1830) care arăta că o persoană consuma în jur de 5 kg de zahăr pe an. Astăzi, un locuitor din SUA consumă 55 de kg de zahăr rafinat pe an.

Nimeni nu s-ar putea gândi că acest ingredient dulce ar putea fi la fel de periculos ca alți factori cu risc oncogen recunoscuți oficial.

„Cu cât crește consumul de zahăr, cu atât crește incidența cancerului de tub digestiv la femei și la bărbați și cancerul în sfera genitală la femei.” Sunt concluziile unui studiu care a analizat legătura dintre consumul de zahăr și incidența cancerului în ultima sută de ani.

Cercetătorii au identificat și modurile prin care zahărul contribuie la dezvoltarea cancerului. Dr. Pavel Chirilă amintește doar două din ele: dereglarea florei intestinale saprofite și creșterea nivelului de estrogeni în sânge.

O altă greșeală la fel de mare a fost introducerea făinii rafinate în locul făinii integrale. Făina albă este foarte săracă în proteine, vitamine, minerale și fibre.

Îngrășămintele chimice și insecticidele

Următoarea eroare produsă în alimentație a avut loc la sfârșitul secolul al 19-lea, când s-au descoperit îngrășămintele chimice.

“În anul 1980, niște cercetători au constatat că dacă toarnă săruri nitrice în sol, plantele cresc mai înalte”. Întrucât măreau producția, acestea au început să fie folosite pe scară largă, fără să se țină seama de efectele nocive asupra populației.

La ora actuală, în solul Europei se toarnă circa 30 de milioane de tone de săruri nitrice (azotat). În anul 1980, revista Science a scris despre mecanismul prin care sărurile nitrice din sol și din mezeluri se combină cu proteinele din carne, și la pH-ul acid al stomacului se creează o substanță numită dimetril nitrozamină.

Sună înfricoșător, însă „această substanță este folosită în laboratoarele de oncologie experimentală pentru provocarea cancerului la animalele de experiență. Are efecte cancerigene singure.”

Dacă îi dai unui animal nitrozamină astăzi, peste 14 zile știi sigur că are un cancer hepatic și poți să studiezi pe el. La om, efectul este mai lent pentru că în mezeleuri se turnau 150 mg de săruri nitrice/kg de produs finit. În ultimii ani, această cantitate a crescut la 300 mg.

Ne așteptăm desigur și la o creștere a cancerului la om, în special la nivelul tubului digestiv (ficat, stomac, pancreas).”

În strânsă legătură cu utilizarea îngrășămintelor chimice se află utilizarea insecticidelor. Din cauza tratării chimice, plantele au început să-și piardă imunitate la atacurile insectelor.

Introducerea E-urilor

În anii ’40-50 a apărut o altă greșeală care ne costă enorm sănătatea la momentul actual: apariția aditivilor alimentari. Unele E-uri sunt foarte toxice, spune dr. Pavel Chirilă.

România este una din puținele țări, dacă nu singura, unde băuturile răcoritoare sunt conservate cu benzoat de sodiu”, o substanță chimică cu rol de conservant, care a fost scoasă din circulație în 90% din țările europene ca fiind toxică și cancerigenă. La noi, acest conservant este folosit „din plin”.

Dacă vă duceți și vă luați de la magazin o băutură de 2 litri, neagră sau galbenă sau incoloră, să citiți eticheta. Și când vă duceți la Paris să luați aceeași băutură, aceeași firmă, o să vedeți o diferență fundamentală. În loc de benozat de sodiu, la Paris veți găsi sorbat de potasiu, o substanță bine tolerată.”

Produsele modificate genetic, un atentat la creația divină

Ultima și cea mai mare catastrofă din alimentație este introducerea organismele modificate genetic. Profesorul Eric Seralini din Franța, care s-a opus cultivării alimentelor modificate, a hrănit un grup de șobolani cu porumb modificat genetic. După 1 an, pe spinarea lor au apărut tumori maligne, mai mari decât dimensiunea animalelor.

Firmele producătoare de organisme modificate genetic au făcut experiențele lor, dar întotdeauna acestea au fost oprite la 6 luni”. Din acest motiv, producătorii nu au văzut consecințele dezastruoase care apar mai târziu și au concluzionat că produsele sunt „ok”.

Cei de la Bruxelles nu impun cultura produselor modificate genetic la niveul Europei, dar au lăsat această decizie la latitudinea guvernelor fiecărei țări. Dr. Pavel Chirilă spune că majoritatea s-au abținut, însă România are o suprafață mare pentru cercetare.

Împotriva introducerii produselor modificate genetic se află numeroase argumente științifice. Cele mai mari riscuri sunt pentru dezvoltarea de cancer și alergii alimentare.

Doctorul Pavel Chirilă amintește și de argumentele biblice sau teologice împotriva producerii de alimente modificate genetic, bazate pe etica și morala Vechiului și Noului Testament. La Geneză scrie foarte clar că după fiecare zi de creație, Dumnezeu a privit și a văzut că toate sunt „bune foarte”.

O altă greșeală este iodarea populației române. Suntem singurul popor din lume obligat prin lege să consume sare iodată.

Sursă: https://www.youtube.com/watch?v=0ib1gPqvqxw

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.