STRUGURII de sezon au o eficacitate foarte mare în tratarea multor BOLI – prof. Constantin Milică

Merele, prunele și strugurii sunt alimente deosebit de hrănitoare și pot fi considerate adevărate izvoare de sănătate pentru organismul nostru.

Strugurii sunt printre cele mai valoroase roade ale toamnei. Sucul (mustul) și vinul de struguri sunt produse naturale cu o acțiune terapeutică remarcabilă.

Struguri - Beneficii

Struguri – Beneficii

Au efecte laxative și diuretice, tonice asupra sistemului nervos și asupra celui muscular. Ajută la remineralizarea corpului, la combaterea toxinelor, la stimularea și decongestionarea ficatului.

În compoziția chimică a strugurilor intră diverși nutrienți, de la vitamine, săruri minerale, acizi organici și antioxidanți, la proteide, lipide, zaharuri, ceară și substanțe rășinoase.

Strugurii conțin vitaminele A, B1, B2, B6, C și PP, magneziu, fier, calciu, siliciu, mangan și fosfor. Fitoterapeutul Constantin Milică spune că 1 kilogram de struguri este la fel de energetic ca 300 g de pâine, 500 g de carne de vită sau 1 litru de lapte.

În ce boli ajută strugurii

Efectele benefice ale consumului de struguri se răsfrâng aproape asupra tuturor sistemelor corpului: respirator, nervos, cardiovascular, digestiv, circulator. Sunt utili îndeosebi în:

– anemie, lipsă de minerale
– astenie, oboseală fizică și psihică
– gastrită, enterită, dizenterie
– congestie hepatică și splenică
– constipație cronică
– calculi biliari
– intoxicație cu metale grele
– hemoroizi
– reumatism, artrită, gută
– tuse convulsivă, astm bronșic, febră
– tuberculoză pulmonară
– hipertensiune arterială, ateroscleroză
– litiază renală, nefrită, azotemie, edem renal, acid uric excesiv
– obezitate
– acnee, dermatoză
– piele îmbătrânită
– acuitate vizuală scăzută

Cum se face o cură cu struguri în scop terapeutic

Profesorul universitar Constantin Milică recomandă o cură de 1 lună, timp în care se consumă câte 1-2 kg de struguri pe zi. Deși pare o cantitate mare, strugurii trebuie împărțiți în trei rații egale. O porție se va consuma dimineața, înainte de micul-dejun, iar celelalte două înainte de masa de prânz și respectiv înainte de cină.

Strugurii trebuie să provină neapărat dintr-o sursă de încredere, pentru a evita riscul contaminării cu pesticide sau alte substanțe dăunătoare. Totodată, trebuie spălați foarte bine.

Sursă articol: http://ziarullumina.ro/strugurii-si-vinul-alimentele-medicament-din-camara-toamnei-115114.html

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Sunt foarte gustosi si îmi plac mult

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.