Cine nu are voie să consume CĂTINĂ (contraindicații și interacțiuni cu medicamente)

Cătina este un medicament natural de excepție. Are un conținut nutrițional complex remarcabil, fiind utilă în numeroase afecțiuni. Cu toate acestea, nu toată lumea se poate bucura de beneficiile acestui fruct.

Este bine ca înainte de a introduce un produs nou în dieta noastră zilnic, fie ca atare, fie sub formă de suplimente alimentare, să ne informăm cu privire la contraindicații și interacțiuni, pentru a ne asigura că el nu ne poate face mai mult rău decât bine.

Cătină - Contraindicații

Cătină – Contraindicații

Contraindicații la consumul de cătină

Deși este un fruct natural, și este considerată în general sigură pentru consum, cătina poate interacționa cu unele medicamente.

Datorită abilității de a încetini coagularea sângelui, cătina nu trebuie administrată în paralel cu medicamente anticoagulante și anti-plachetare, precum Aspirină, Diclofenac, Ibuprofen, Naproxen, Heparină, Warfarină, Dalteparină sau Enoxaparină.

Persoanele care iau medicamente care subțiază sângele sau antiinflamatoare trebuie să ceară sfatul medicului înainte de a lua suplimente cu cătină.

Totodată, consumul de cătină trebuie oprit cu cel puțin 2 săptămâni înainte de o operație, pentru a evita riscul de sângerări.

Cătina nu este indicată persoanelor care suferă de pancreatită acută sau colecistită acută, astm sau alergii.

Nu au fost realizate încă teste clinice pentru a evalua efectele cătinii asupra femeilor însărcinate și a celor care alăptează.

Beneficiile consumului de cătină

Cei care nu se regăsesc în categoriile de mai sus și pot consuma în siguranță cătină, trebuie să știe că acest super-aliment are proprietăți tonifiante generale, vitaminizante, remineralizante, adaptogene, regenerante, antianemice, antioxidante, bactericide, antiinflamatoare și anticancerigene. Este bogată în vitamine, minerale, antioxidante, probiotice și aminoacizi esențiali.

Consumul de cătină este deosebit de benefic pentru persoanele slăbite, astenice, anemice și convalescente, pentru vârstnici și copii, pentru cei cu boli de ficat, afecțiuni cardiace și vasculare, neuroendocrine, depresie, sterilitate, anxietate, hemoragii interne, și pentru cei cu cu imunitatea scăzută, predispuși la infecții, răceli și boli.

Doza zilnică recomandată este de 1-2 linguri de cătină pe zi. 240 g de cătină poate ajunge pentru o cură de 2-4 săptămâni. Fructele se pot consuma sub formă de suc, sirop, pulbere, tinctură sau în combinație cu miere.

Atenție, cătina nu trebuie consumată seara, înainte de culcare, deoarece are un efect stimulant și energizant.

Surse articol:
1. “Vindecare și Purificare Prin Alimenație și Post”, Liviu Gheorghe, Tudor Ilie, Mihai Minoiu, Călin Ianța
2. https://lostempireherbs.com/product/seabuckthorn/
3. http://www.mynaturaltreatment.com/sea-buckthorn-uses-and-contraindications/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. În alergii spune că este containdicat,apoi (uită ce-a spus!)și ne atrage atenția că este nemaipomenit de benefic in boli alergice !!!!

  2. Eu iau trombostop .Mi-am făcut provizii iar acum am înțeles că trebuie să renunț la a mai consuma de tot??? sau le consum la ore diferite??? ROG seriozitate maxima și răspunsuri detaliate și Urgente .

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.