Atât omul BOLNAV, cât și cel SĂNĂTOS ar trebui să înceapă micul-dejun cu un pahar de SUC natural de fructe sau legume – prof. Ovidiu Bojor

Profesorul Ovidiu Bojor a dedicat un capitol întreg metodelor de preparare și conservare a fructelor și legumelor într-o carte care se numește „Sănătate Prin Semințe, Legume și Fructe”.

Sucul este una din cele mai concentrate forme de consum a legumelor și fructelor proaspete. Deficitul de vitamine și micronutrienți, una din cauzele principale ale bolilor occidentale, se poate corecta ușor prin consumul de sucuri proaspete.

Ovidiu Bojor

Ovidiu Bojor

Academicianul Ovidiu Bojor recomandă celor bolnavi și celor sănătoși deopotrivă să înceapă masa de dimineață cu un pahar de suc natural obținut din fructe sau legume.

Sucurile proaspete acționează ca niște „infuzii intravenoase” de vitamine, minerale și enzime vii, deoarece sunt absorbite foarte rapid de organism, întrucât nu mai au nevoie să fie procesate. De aceea și efectele lor asupra sănătății sunt atât de mari, profunde și directe.

Datorită bogăției de compuși funcționali, sucurile cresc capacitatea antioxidantă a organismului, reduc oxidarea colesterolului LDL și îmbunătățesc funcțiile cardiovasculare și neurocognitive.

Compușii activi din fructe și legume au proprietăți antiinflamatoare, anti-proliferative, anticancerigene și anti-microbiene.

Experimentul care demonstrează efectele vindecătoare ale sucurilor

Cunoscutul autor și expert în sucuri Jason Vale a realizat un experiment interesant pentru a revela efectele profilactice și curative ale consumului de sucuri pe 8 persoane diagnosticate cu 22 de boli cronice diferite. Aceștia au urmat o dietă de 28 de zile numai cu sucuri.

Documentarul se numește „Super Juice Me”. Rezultatele au arătat îmbunătățiri importante ale statusului sănătății. Participanții au simțit din plin efectul energizant al sucurilor și au pierdut în greutate. Cel mai important a fost însă reducerea semnificativă a simptomelor bolilor și a numărului de pastile utilizate.

Un bărbat a ajuns la 52 de pastile pe zi la 2 pastile pe zi. Un alt participant s-a vindecat de diabet. O femeie a scăpat de durerile cronice pe care le avea de ani de zile. Și simptomele altor boli precum astm, colită și apnee de somn au fost îmbunătățite.

Dieta cu sucuri nu a fost însă foarte ușoară. Pe parcursul celor 28 de zile, participanții au avut reacții adverse specifice detoxifierii și pofte alimentare puternice, dar acestea au fost de scurtă durată.

Documentarul a relevat următoarele beneficii ale sucurilor asupra corpului:

– ajută la absorbția nutrienților din fructe și legume
– facilitează consumul unei cantități mai mari de fructe și legume
– stimulează sistemul imunitar
– revitalizează corpul
– cresc rapid nivelul energiei
– susțin sănătatea creierului și previn bolile cognitive
– sunt o sursă de “apă vie”, de calitate

Surse articol:
1. „Sănătate Prin Semințe, Legume și Fructe”, Ovidiu Bojor, Catrinel Perianu
2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4103735/
3. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3649719/
4. http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2015/04/11/health-benefits-juicing.aspx

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’8886, 7879, 7886, 7884′ button=’Cumpără aici’]

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


9 comentarii

  1. Asa fac domn profesor.Multumesc Taifas.O zi minunata.

  2. Multumesc mult pentru sfatul dumneavoastra D-le profesor!

  3. Multumim frumos!sfatul dumneavoastra sunt foarte valorlase!

  4. Da,este foarte adevărat dar până nu trecem printr-un,, ghiont” în sănătate nu începem să urmăm acest sfat. Săptămâna trecută a trebuit să trec prin așa ceva si acum pe fiecare dimineață pe stomacul gol beau urmatoarea,,bomba” de sănătate ;suc din: sfeclă roșie, morcov,mar,lămâie, pătrunjel. Și va recomand tuturor ca este exact cum am spus,o,, bomba” de sanatate si plus că am inceput si sa slabesc, 1kg la doua zile

  5. In niciun caz un bolnav de diabet sau cu anumite probleme la stomac.

  6. Te ia diareea doamne ferește!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.