MĂRARUL – un zarzavat prețios pentru reglarea HORMONALĂ și NERVOASĂ (cum să-l folosim în scop terapeutic)

La fel ca pătrunjelul, mărarul este o plantă aromată dăruită de Dumnezeu cu virtuți curative deosebite. Atât frunzele, cât și semințele de mărar conțin compuși cu proprietăți medicinale importante.

Semințele de mărar sunt un remediu popular pentru dezechilibrele hormonale și tulburările nervoase. Academicianul Ovidiu Bojor spune că semințele de mărar au efecte bune în reglarea ciclului menstrual și tratarea insomniei, datorită proprietăților emenagoge și acțiunii lor sedative nervoase.

Mărar

Mărar

Ele stimulează glandele endocrine și digestia, reduc simptomele neplăcute asociate perioadei menstruale, reduc creșterea pilozităților, ajută în amenoree (lipsa menstruației) și cresc secreția de lapte la mamele care alăptează.

Cercetătorii de la Universitatea de Științe Medicale Qom din Iran au demonstrat că mărarul (sub formă de pulbere) reduce severitatea crampelor menstruale la femeile dismenoreea primară.

Și frunzele de mărar sunt benefice pentru sănătatea femeilor, deoarece conțin estrogen (hormonul feminin).

Vin de mărar – rețetă pentru reglarea hormonală

Ingrediente

• 20 de linguri de mărar uscat
• 1 litru de vin natural
• 3 linguri de miere

Preparare

Mărarul uscat se fărâmițează între degete și se pune într-un borcan de sticlă. Peste el se toarnă vinul și se incorporează mierea de albine. Se amestecă bine până la omogenizare cu o lingură de lemn. Se închide ermetic și se lasă la macerat timp de 7 zile.

După perioada de macerare, vinul se strecoară printr-un tifon. Se păstrează în sticluțe brune.

Se administrează ca un vin terapeutic, în doze mici: câte 50 ml, de 3 ori pe zi, înainte de mese. Acest preparat are efecte tonice asupra întregului organism.

Surse articol:
1. „Leacuri și Rețete Mănăstirești”, Nr. 5, August-Octombrie, 2015
2. „Vindecare și Purificare Prin Post și Alimentație”, Liviu Gheorghe, Tudor Ilie, Mihai Minoiu, Călin Ianța
3. „Sănătate Prin Semințe, Legume și Fructe”, Ovidiu Bojor, Catrinel Perianu
4. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25097605

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Mie îmi place carnea măraru mai puțin

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.