ZARZAVAT pentru IARNĂ, la borcan – cea mai rapidă rețetă
Așa cum le numește botanistul francez Maurice Mességué, verdețurile sunt medicamente pe care natura ni le compensează aproape în proporție de 90%.
Cercetările științifice dezvăluie tot mai multe calități medicinale ale zarzavaturilor pe care le cumpărăm din piață cu o sumă infimă (1-2 lei legătura), și pe care le folosim zilnic la gătit.
Cea mai simplă metodă de a prepara zarzavatul pentru iarnă este cea recomandată de Maurice Mességué și prezentată mai jos.
Se conservă foarte bine în această stare. Astfel ne putem bucura de beneficiile lor toată iarna.
Zarzavat pentru iarnă – rețetă
Puteți folosi și alte legume sau verdețuri, după preferință, sau puteți exclude un ingredient din această listă.
Ingrediente
• 1 kg de roșii
• 1 kg de ceapă
• ½ kg de ardei gras
• ½ kg de dovlecei
• ½ kg de fasole verde
• ½ kg de morcovi
• ½ kg de țelină
• ½ kg de pătrunjel
• sare de mare
Preparare
Spălați bine toate legumele. Ideal ar fi să folosiți legume de țară sau care provin dintr-o sursă sigură, bio. Curățați părțile neutilizabile și dați-le pe toate prin mașina de tocat carne, sau mărunțiți-le fin cu ajutorul unui robot de bucătărie.
Cântăriți compoziția. Transferați-o apoi într-un lighean mare. Adăugați sarea și amestecați cu mâinile curate. La 1 kg de pastă de legume se folosesc circa 5 linguri de sare.
Puneți zarzavatul obținut în borcane sau sticle cu gura largă. Îndesați bine pasta, pentru a nu lăsa goluri de aer. La final, se toarnă câte 1 deget de ulei în fiecare sticlă sau borcan.
Acest zarzavat divers se folosește la fel de ușor precum s-a preparat. Este suficient de regulă 1 lingură de zarzavat la 2 kg de mâncare.
Sursă:„Verdețuri – Medicamente Compensate 90%”, Maurice Mességué
Borcanele se fierb 25 d4 minute !
pai atunci… ce mancam.?
Fara fiebere? ?
Cam sărat
Foarte rapida si usor de pregatit ,
Sare la greu !!!!!!