Batoane de SEMINȚE și MIERE – un desert NATURAL, care asigură organismului toți nutrienții necesari sănătății

Mult mai sănătoase decât batoanele de susan și miere fiartă sunt aceste batoane crude. Pot fi considerate un energizant natural și un supliment nutritiv extrem de bogat în vitamine, minerale, enzime, fibre și proteine.

Batoanele se pot servi acasă, sau se pot lua la pachet pentru a umple pauzele dintre mese: la serviciu, la școală, pe drum. Sunt foarte hrănitoare și țin saț.

Batoane de Semințe și Miere Fără Foc

Imagine cu titlu sugestiv: batoane de Semințe și Miere Fără Foc

Semințele și nucile sunt alimente oleaginoase, bogate în proteine și grăsimi bune (Omega-3), uleiuri sănătoase, vitamine din complexul B, fibre, minerale (magneziu, cupru, zinc, calciu, fosfor, fier), vitamina E și alți antioxidanți care protejează celulele de daunele radicalilor liberi care pot provoca boli cardiovasculare, cancer și alte afecțiuni cronice.

Consumul de semințe a fost asociat cu scăderea nivelului de colesterol, cu îmbunătățirea sănătății digestive și a inimii.

Batoane de semințe și miere – rețetă

Ingrediente

• semințe: de floarea-soarleui, de dovleac, de susan, de in
• nuci, migdale, caju, alune, fistic
• cacao sau carob
• miere de albine
• arome: scorțișoară, coajă de lămâie rasă, pudră/extract de vanilie

Preparare

Folosiți un amestec de semințe și nuci crude. Se pot găsi diferite pachete în supermarketuri. Sau le puteți cumpăra separat din magazinele naturiste și amesteca apoi pentru această rețetă.

Puneți amestecul de semințe și nuci în robot și mixați până se mărunțesc complet. Dacă nu aveți un robot de bucătărie, măcinați ingredientele prin mașina de tocat carne.

Adăugați 2 linguri de cacao sau carob (sau de amândouă), scorțișoara, coaja rasă de citrice și vanilia. Amestecați bine și adăugați miere “cât cuprinde”, pentru a obține o compoziție groasă, care se ține. Frământați totul cu mâinile curate.

Modelați aluatul în batoane, înveliți-le în folie de plastic și lăsați-le să stea în frigider peste noapte.

O altă variantă ar fi să modelați compoziția într-un sul gros, pe care-l puteți tăia ulterior felii (ca salamul de biscuiți).

Acest desert are un termen de valabilitate uimitor. Rezistă în frigider câteva luni bune, fără să se altereze.

În loc de miere puteți folosi curmale sau stafide, sau un amestec din aceste două, precum și alte fructe deshidratate, precum caise sau prune uscate. De asemenea, puteți folosi cereale râșnițate, precum fulgi de ovăz, de secară, de mei etc.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.