BOMBOANE din HRIȘCĂ, MIERE și NUCI – un desert bun pentru INIMĂ și FICAT

Hrișca este un super-aliment, extrem de benefic pentru dieta omului modern afectat de bolile occidentale: hipertensiune arterială, colesterol mare, ateroscleroză, diabet sau boala celiacă (intoleranță la gluten).

Hrișca întărește pereții vaselor de sânge, reduce riscul unui accident vascular cerebral, scade colesterolul și ajută la controlul tensiunii arteriale și al glicemiei, combate formarea pietrelor la bilă, previne cancerul, îmbunătățește memoria și sistemul nervos, ajută la controlul greutății corporale.

Bomboane de Hrișcă

Bomboane de Hrișcă

Bomboane de hrișcă și nuci 

Ingrediente

• 200 g de hrișcă
• 200 g de nuci
• ½ linguriță de scorțișoară
• miere după gust

Preparare

Puteți folosi hrișcă maro (care a fost prăjită în prealabil) sau hrișcă crudă, care are o nuanță bej-verzuie. Se găsește la magazinele naturiste. Cea verde poate fi pusă la încolțit în apă timp de 2 zile, până germinează. Aceasta este mult mai bogată în nutrienți.

Puneți boabele de hrișcă la înmuiat cel puțin 4 ore (mai bine peste noapte). Amestecați-o apoi cu miezul de nucă măcinată, pudra de scorțișoară și mierea de albine. Trebuie să obțineți o compoziție lipicioasă. Lăsați-o să stea la frigider jumătate de oră, apoi modelați biluțe între palme. La final dați-le prin nucă de cocos, pudră de roșcove sau cacao sau semințe.

Bomboane de hrișcă și curmale 

Ingrediente

• ½ cană de hrișcă
• ½ cană de nuci, alune sau migdale
• ½ cană de fulgi de cocos
• 1 cană de curmale
• arome: scorțișoară, vanilie

Preparare

În loc de miere se pot folosi curmale. Aceste fructe dau o dulceață naturală biluțelor și ajută compoziția să se lege mai bine.

Puneți hrișca la înmuiat peste noapte. A doua zi, puneți hrișca în robotul de bucătărie cu lama „S”, împreună cu nucile, curmalele fără sâmburi, fulgii de cocos, vanilia și scorțișoara. Mixați până obțineți o compoziția lipicioasă. Formați biluțe cu mâinile curate, și dați-le la final prin nucă de cocos.

Bomboane de hrișcă și prune uscate

Ingrediente

• 1 cană de hrișcă germinată și uscată
• ½ cană de prune uscate

Preparare

Puneți cele două ingrediente în robotul cu lama S și mixați 3 minute. Modelați pasta în bomboane și păstrați-le la frigider. Rezistă câteva săptămâni fără probleme.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.