SALATĂ hrănitoare de legume și HRIȘCĂ

Hrișca este o pseudo-cereală care se poate procura de la magazinele naturiste. Este deosebit de hrănitoare, datorită bogăției de proteine, fibre, săruri minerale – calciu, magneziu, fosfor, zinc, cupru, mangan, potasiu, fier și vitamine din complexul B.

Acest aliment este cu atât mai atractiv cu cât nu conține multe calorii. Are proprietăți energizante și revitalizante. Ajută în mod special la protejarea vaselor de sânge, la reducerea nivelului colesterolului, al tensiunii arteriale și al glicemiei, fiind recomandată persoanelor cu boli cardiovasculare, diabet, accident vascular cerebral, probleme de memorie sau fragilitate vasculară.

Salată de Legume și Hrișcă

Salată de Legume și Hrișcă

Hrișca este totodată unul din alimentele folosite în regimul Oshawa contra cancerului.

Salată de legume cu hrișcă – rețetă

Alegeți un sortiment de hrișcă de culoare verzuie. Boabele maro au fost procesate termic (prăjite) și nu mai sunt la fel de nutritive. Hrișca verde poate fi lăsată la înmuiat în apă pentru a încolți.

Ingrediente

• 2-3 roșii mari sau 10 roșii cherry
• 4 linguri de boabe de porumb fiert
• 1 castravete mic
• ½ ceapă
• 100 g de hrișcă
• 2-3 linguri de ulei
• oțet sau suc de lămâie după gust
• sare și piper după gust

Preparare

Pentru ca hrișca să-și păstreze intacte substanțe nutritive, nu o fierbeți. Puneți-o seara la înmuiat într-un bol cu apă și lăsați-o până a doua zi. Va absorbi lichidul, se va umfla și va deveni moale, numai bună de mâncat.

Spălați legumele și tăiați-le cubulețe. Adăugați boabele înmuiate de hrișcă, boabele de porumb fiert, uleiul, oțetul, sarea și piperul. Amestecați ușor și serviți ca atare. Puteți adăuga și câteva cubulețe de tofu sau brânză telemea.

Surse articol:
1. http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=11
2. „Vindecare și Purificare Prin Alimentație și Post”, Liviu Gheorghe, Tudor Ilie, Mihai Minoiu, Călin Ianța

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.