AFINELE susțin îmbătrânirea sănătoasă a CREIERULUI și îmbunătățesc FUNCȚIILE COGNITIVE (studii)

Tot mai multe studii scot la iveală efectele senzaționale ale consumului de afine asupra sănătății cerebrale. Aceste fructe de pădure plăcute la gust au capacitatea de a induce regresia deficitelor neuronale și de a favoriza o îmbătrânire sănătoasă a creierului.

Cele mai multe studii au asociat consumul de afine cu prevenirea cancerului și a bolilor de inimă. Cercetătorii au descoperit de asemenea că aceste fructe au efecte benefice asupra sistemului nervos și că pot ajuta la prevenirea declinului cognitiv prin combaterea demenței și îmbunătățirea performanței cognitive.

afine

Afinele îmbunătățesc funcțiile creierului 

Consumul moderat de afine are efecte neurocognitive importante: îmbunătățește memoria, reduce simptomele depresive și nivelurile glucozei.

Un studiu realizat pe persoane cu vârsta medie de 76 de ani a arătat că un consum zilnic de afine a îmbunătățit scorurile la diferite teste cognitive. Participanții au băut suc de afine, câte 500-625 ml pe zi, timp de 12 săptămâni.

Un alt studiu recent (2012), realizat la Spitalul Brighma și Spitalul de Femei din Boston a arătat că un aport mare de flavonoide (în special din fructele de pădure) reduce ratele declinului cognitiv la vâstnici.

Secretul afinelor: conțin o varietate de antioxidanți puternici

Testele de laborator și pe animale au arătat că efectele protectoare ale afinelor asupra creierului se datorează gamei variate de antioxidanți pe care o conțin (în special compuși polifenolici și antocianini). Acești compuși protejează celulele nervoase de daunele stresului oxidativ, reduc inflamațiile și combat bolile neurodegenerative.

afine creier

Partea cea mai bună este că afinele au un indice glicemic mic, ceea ce înseamnă că pot consumate în siguranță și de diabetici. Mai mult, un studiu a arătat că aceste fructe pot chia ajuta la reglarea nivelului glicemiei la diabetici.

Afinele pot fi congelate, fără să-și piardă proprietățile 

Pentru a beneficia de efectele cardioprotectoare și neuroprotectoare ale afinelor, acestea trebuie consumate în stare proaspătă. Vestea bună este că afinele pot fi păstrate congelator pentru iarnă.

Congelarea nu afectează conținutul de antioxidanți. Cercetătorii au testat capacitatea antioxidantă și concentrația de antocianini a afinelor după ce le-au congelat la -17°C pe perioade de 3-6 luni, și nu au observat nici o modificare a acestor parametri.

Surse articol:
1. http://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-03/acs-btw021816.php
2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22907211
3. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2850944/
4. http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=8
5. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22535616

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

3 comentarii

  1. cum naibii sa sustina imbatranirea???

  2. SUSȚIN îmbătrânirea !!! Nu, nu consum ! Nu vreau sa îmbătrânesc !

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.