Salată de piersici și ardei gras – răcoroasă, vitaminizantă și… inedită!

Am găsit o rețetă foarte interesantă de vară: răcoritoare, vitaminizantă și foarte hrănitoare. Combinația dintre piersici și legume este foarte inedită, mai ales ca gust și aspect.

Nu există studii care să confirme faptul că fructele nu pot fi asociate cu legumele. Însă dacă aveți probleme cu stomacul, evitați astfel de combinații.

Salata de piersici si ardei gras - racoroasa, vitaminizanta, savuroasa

Salata de piersici si ardei gras – racoroasa, vitaminizanta, savuroasa: Meghan McCarthy

Americanii numesc această salată „Salsa”, deoarece conține ardei iute și ardei gras. În loc de piersici se pot folosi și alte fructe răcoritoare și savuroase, precum ananas sau mango.

Salată de piersici și ardei gras – rețetă

Ingrediente

• 3 piersici
• 1 ardei gras roșu sau portocaliu
• 2 roșii
• 1 ardei iute verde
• 1 ceapă mică
• ½ legătură de pătrunjel verde sau coriandru
• 2 lingurițe de suc de lămâie
• 1 ½ lingurițe de sare

Preparare

Spălați piersicile, roșiile și ardeii. Tocați-le cubulețe și puneți-le într-un bol mare.

Piersicile pot fi tăiate bucăți mai mari, pentru ca salata să fie mai savuroasă, și să aibă un aspect mai exotic.

Nu le curățați de coajă. Tocați ceapa fin și zdrobiți usturoiul și adăugați-le în bol.

Adăugați pătrunjelul verde tocat mărunt, sucul proaspăt stors de la lămâie și sarea. Amestecați totul cu o lingură, cu grijă, pentru a nu zdrobi fructele.

Serviți salata imediat, sau lăsați-o să stea la frigider jumătate de oră.

Este foarte bună ca atare, dar poate acompania și o masă din carne (de pui sau de pește), orez, piure sau alte mâncăruri gătite.

Puteți folosi ceapă verde sau ceapă roșie. Renunțați la ardeiul iute dacă nu aveți voie de condimente.

Beneficii

Piersicile au o densitate nutritivă foarte mare.

Pe lângă conținutul mare de vitamina C, aceste fructe conțin o mulțime de minerale, precum:

– potasiu – care ajută la reglarea ritmului inimii și la scăderea tensiunii arteriale, fier, fosfor, zinc, cupru magneziu și mangan.

Sunt de asemenea bogate în antioxidanți – licopen, luteină, zeaxantină, criptoxantină, acizi clorogenici, derivați de quercetină, antocianini, catechine și vitamina E.

Consumul de piersici a fost asociat cu protejarea vederii, reducerea colesterolului, combaterea diabetului, obezității, bolilor de inimă, inflamațiilor și cancerului.

Surse articol:
1. http://foodfacts.mercola.com/peach.html
2. http://www.medicalnewstoday.com/articles/274620.php?page=2

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.