PĂSTĂI cu USTUROI și CIMBRU (rețetă + beneficii)

Alimentele vegetale au o valoare nutrițională și medicinală extraordinară, mai ales dacă le folosim atunci când sunt în sezon. Vă propunem o rețetă simplă și ușoară de vară, care vă permite să folosiți fasolea verde într-un mod gustos și sănătos.

Păstăile de fasole au un conținut foarte bogat și variat în antioxidanți, comparabil cu cel din morcovi sau ceaiul verde. Studiile au arătat că acestea au cantități însemnate de luteină, beta-caroten, vioxantină și neoxantină, care au beneficii îndeosebi asupra vederii și imunității.

Păstăi cu Usturoi - Rețetă cu Beneficii

Păstăi cu Usturoi – Rețetă cu Beneficii

Conțin de asemenea flavonoide importante, precum quercetină, kaempferol, catechine, epicatechine și procianidine.

Un alt element atractiv al păstăilor verzi este conținutul de siliciu, un mineral la fel de important pentru oase și țesuturile conjunctive ca și calciul și magneziu.

Cimbrul și usturoiul au proprietăți antibacteriene și antioxidante puternice, demonstrate științific în numeroase studii.

Păstăi cu usturoi și cimbru – rețetă

Această mâncare de păstăi, usturoi și cimbru proaspăt vă va aduce numai beneficii sănătății. Este gata în 25 de minute. Din cantitățile listate ies circa 4 porții.

Cercetătorii spun că fasolea verde congelată și apoi gătită ușor își păstrează conținutul de vitamine din complexul B în proporție de 90%. Aceștia ne sfătuiesc de asmenea să gătim păstăile aburi, circa 5 minute.

Ingrediente

• 600 g de păstăi
• 1 lingură de ulei de măsline
• 2 linguri de usturoi zdrobit
• 2 lingurițe de cimbru verde tocat mărunt
• 1 linguriță de zeamă de lămâie
• ¼ linguriță de piper negru

Preparare

Rupeți capetele păstăilor și spălați-le. Puneți uleiul la încins la foc potrivit. Adăugați păstăile și căliți-le circa 8 minute, sau până când devin moi și închise la culoare. Amestecați des, pentru a nu se prinde.

Spre final, adăugați usturoiul proaspăt zdrobit și lăsați-l 2 minute, pentru a-și elibera aromele. Luați cratița de pe foc și adăugați cimbrul, sarea și piperul, precum și sucul de lămâie proaspăt stors. Amestecați ușor și serviți.

Această mâncare de păstăi merge foarte bine cu mămăliguță.

Surse articol:
1. http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=134
2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18614414
3. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3147487/
4. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10703468
5. http://www.myrecipes.com/recipe/garlic-thyme-green-beans

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.