Semințe de FLOAREA-SOARELUI cu MIERE – un cocktail bogat în vitamina E, magneziu și seleniu, care previne bolile de INIMĂ și CANCERUL

Vă prezentăm un preparat de casă foarte hrănitor și sănătos, care poate fi folosit pentru aprovizionarea organismului cu vitamine și minerale și întărirea sănătății. Se poate consuma și ca gustare între mese, pentru a potoli senzația de foame.

Rețeta este deosebit de simplă. Cumpărați de la magazinele naturiste sau din piață miez de floarea-soarelui crud și nesărat.

Miere cu Seminte de Floarea Soarelui

Miere cu Seminte de Floarea Soarelui

Semințe de floarea-soarelui în miere – rețetă

Umpleți un borcan de 800 de grame pe trei sferturi cu miez, și completați cu miere de albine. Amestecați cu o linguriță lungă. Închideți ermetic și păstrați borcanul în bucătărie, sau la frigider. Se consumă ca atare, câte 1 lingură, de 2-3 ori pe zi.

Seminte de Floarea Soarelui cu Miere

Seminte de Floarea Soarelui cu Miere

Proprietăți și beneficii ale semințelor de floarea-soarelui

Semințele de floarea-soarelui sunt o sursă valoroasă de vitamina E, magneziu și seleniu. Conțin cantități mari de fosfor, cupru, și vitamine din complexul B (B1, B3, B6 și B9).

Mierea de albine face consumul semințelor crude mult mai ușor și mai plăcut. Însă mult mai important este că mierea favorizează absorbția nutrienților și digerarea lor de către stomac.

Datorită conținutului bogat în vitamina E, semințele de floarea-soarelui sunt o gustare sănătoasă pentru sistemul cardiovascular. Vitamina E acționează ca un antioxidant puternic, având efecte protectoare asupra membranelor celulare, celulelor creierului și colesterolului.

Ajută la prevenirea aterosclerozei, atacului de cord și accidentului vascular cerebral. Pe lângă vitamina E, aceste semințe conțin acid linoleic, care ajută la reducerea depozitelor de colesterol din pereții arterelor.

Miere cu Miez de Floarea Soarelui

Miere cu Miez de Floarea Soarelui

Vitamina E are de asemenea o acțiune antiinflamatoare, prin care ajută la reducerea simptomelor de astm, osteoartrită și artrita reumatoidă. Scade riscul cancerului de colon, previne complicațiile diabetului și reduce frecvența sau intensitatea bufeurilor în timpul menopauzei.

Fitosterolii din semințele de floarea-soarelui ajută la reducerea colesterolului, la creșterea rezistenței organismului la boli, și totodată la prevenirea unor tipuri de cancer.

Semințele de floarea-soarelui sunt o sursă prețioasă de magneziu, un mineral important pentru reducerea tensiunii arteriale și a riscului de atac de cord sau accident vascular cerebral. Studiile au arătat că magneziul menține nervii relaxați, combate crampele, spasmele și musculare, migrenele, oboseala și tensiunea.

Studiile au arătat că aportul de seleniu are un impact important în combaterea cancerului. Acest mineral, prezent în cantități mari în semințele de floarea-soarelui, ajută atât la prevenirea, cât și la tratarea cancerului, prin repararea ADN-ului afectat și inducerea apoptozei.

Surse: http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=57

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Multumim pentru aceste retete minunate9p

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.