MĂMĂLIGA caldă – leac băbesc pentru tuse, bronșită, pneumonie, răceală la burtă sau infecții urinare

Mălaiul a fost folosit din vechime ca remediu pentru cele mai comune probleme de sănătate, înlocuind de multe ori tratamentul antibiotic.

Mulți dintre noi ne aducem aminte cu nostalgie de bunicile noastre, care atunci când boleam, ne frecau cu oțet și ne aplicau cataplasme cu mămăligă caldă, iar dimineața ne simțeam mult mai bine.

Cataplasme cu Mămăligă

Cataplasme cu Mămăligă

Mămăliga este unul din cele mai populare leacuri pentru răceli, localizate în diferite zone ale corpului. Folosită sub formă de cataplasmă, mămăliga caldă poate ajuta la tratarea afecțiunilor aparatului respirator, și ale aparatului urinar sau genital.

Mămăligă caldă pe piept

Se prepară o mămăligă moale, și după ce s-a răcorit puțin, se întinde pe regiunea pieptului (partea dintre gât și abdomen) într-un strat gros (de două degete), și se lasă să acționeze un sfert de oră. Mămăliga trebuie să fie cât mai fierbinte, dar să aibă o temperatură suportabilă. După ce se îndepărtează mămăliga, pielea se șterge cu o bucată de vată umezită în spirt camforat.

Acest remediu ajută la tratarea tusei cronice, a bronșitei și a pneumoniei.

Mămăligă caldă pentru răceală la burtă sau infecții urinare

Mămăliga se prepară la fel ca mai sus, doar că de această dată se aplică pe zona rinichilor, sau pe regiunea abdominală inferioară. Poate fi folositoare in tratarea cistitei, nefritei, colicilor renale sau a anexitei (răceală la burtă la femei).

Pentru a grăbi vindecarea unei răceli, se prepară un terci de mămăligă (cât mai subțire), se adaugă puțin unt și se bea cald.

Un alt leac băbesc pentru răceală este acesta:

Se pune o tablă pe aragaz și se lasă la încălzit; când s-a încins, se pun pe ea 2 linguri de mălai și se trage pe nas fumul cald; făina trebuie amestecată continuu, pentru a nu se arde.

Atentie, leacurile din bătrani nu au sustinere stiintifica si nu trebuie folosite in boli grave, nici nu trebuie sa inlocuiasca sfatul sau tratamentul medicului.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. MAMALIGA CU SARE NE PUNEA PEPIEPT CIND ERAM COPIII

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]