Pudra de ROȘCOVE este foarte bogată în PROTEINE, CALCIU, FIER și SELENIU

Roșcovele sunt păstăi care conțin boabe comestibile, fiind considerate plante leguminoase, la fel ca fasolea sau mazărea. Cresc în regiunile mediteraneene, în zone din Asia, India și Africa de Nord.

Se găsesc și la noi, sub formă de pulbere. Boabele din interiorul păstăilor de roșcove sunt uscate și măcinate fin, sub forma unei pudre asemănătoare pudrei de cacao.

Pudră de Roșcove

Pudră de Roșcove

De altfel, pudra de roșcove este folosită tot mai des ca un înlocuitor excelent pentru pudra de cacao, și la prepararea de ciocolată sau deserturi, deoarece este mult mai dulce, nu conține cofeină, are mai mulți antioxidanți și este foarte bogată în proteine și minerale. Mai mult decât atât, pudra de roșcove este un aliment anti-alergic extraordinar.

Din păstăile de roșcove se poate prepara un sirop ce poate fi folosit pentru afecțiunile respiratorii și digestive. Dacă aveți de unde procura aceste păstăi, rețeta o găsiți aici.

La noi, praful de roșcove se mai numește carob, și se găsește în magazinele naturiste și în supermarketuri. Beneficiile consumului acestui aliment se datorează conținutului bogat în minerale și antioxidanți (calciu, potasiu, fosfor, fier, zinc, vitamina E, vitamina K, vitamina B2), dar mai ales acidului galic, care are proprietăți antioxidante, antialergice, antibacteriene, antivirale, antiseptice și analgezice.

Este un ingredient benefic pentru alimentația persoanelor care suferă de alergii, boli inflamatoare (inclusiv tiroidă autoimună) sau au probleme cu tensiunea și colesterolul (niveluri mari).

Datorită conținutului bogat în calciu și fosfor, pudra de roșcove ajută la menținerea oaselor puternice și combate osteoporoza. Calciul este totodată important pentru echilibrul ritmului cardiac și sănătatea nervilor.

Polifenolii din carob acționează ca niște antioxidanți puternici în protejarea corpului de toxinele din mediu și de radicalii liberi.

Așa cum spuneam, carobul este recomandat persoanelor cu afecțiuni ale glandei tiroide, datorită conținutului de seleniu. Acest mineral apără totodată organismul de infecții și previne cancerul.

Pudra de roșcove poate fi folosită la prepararea de budincii, ciocolată de casă, smoothie-uri, negresă, chec, torturi sau alte prăjituri. Intrați aici pentru mai multe rețete.

Surse articol:
http://www.livestrong.com/article/250365-what-are-the-benefits-of-carob/
http://nutritiondata.self.com/facts/legumes-and-legume-products/4324/2

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.