Salată din TULPINI de BROCCOLI, morcov și stafide – rețetă inedită
Această salată de crudități este deosebită deoarece se prepară cu tulpini de broccoli. Este foarte sănătoasă și hrănitoare. Conține foarte mulți antioxidanți și vitamine.
Unele persoane obișnuiesc să arunce tulpina de la broccoli, păstrând doar buchețelele, fără să știe că și tija cu frunze este comestibilă, gustoasă și bogată în nutrienți.
Salată de tulpini de broccoli – rețetă
Puteți adăuga și varză roșie în această salată. Sau, dacă nu vă place broccoli, îl puteți înlocui cu varză. De asemenea, puteți folosi maioneză în loc de ulei, sau iaurt. Salata va ieși mult mai gustoasă și sățioasă.
Ingrediente
• 4-5 tulpini de broccoli
• 2-3 morcovi
• 80 g de stafide aurii
• 2 lingurițe de oțet de mere sau suc de lămâie
• 2 linguri de miere
• 1 linguriță de muștar
• 2 căței de usturoi
• 1 ceapă roșie
• ½ linguriță de coajă de lămâie sau portocală
• 1/3 cană de ulei
• ½ linguriță de sare
Preparare
Într-un bol, amestecați ingredientele pentru dressing: uleiul, oțetul, muștarul, mierea de albine, sarea, coaja de citrice și usturoiul zdrobit. În loc de oțet puteți folosi suc de lămâie proaspăt stors.
Curățați tulpinile de broccoli de coajă și dați-le pe răzătoare sau tăiați-le fideluță (chibrit) cu un cuțit lat, bine ascuțit. Procedați la fel cu morcovii. Tăiați ceapa cât mai fin.
Amestecați într-un bol mare broccoli și morcovul rase, ceapa și stafidele. Turnați peste ele dressing-ul și amestecați. Lăsați salata să stea la frigider cel puțin 1 oră înainte de a o servi, pentru ca aromele să se îmbine și să se așeze.
Dacă aveți musafiri, puteți decora salata cu nuci rumenite sau semințe de floarea-soarelui.
Alte ingrediente opționale: pudră de usturoi, ardei gras, pătrunjel verde tocat mărunt, semințe de țelină, mărar verde.
Mai multe informații despre conținutul nutrițional al tulpinilor de broccoli și despre modul de curățare și utilizare a lor, puteți găsi în acest articol.
foarte interesant,am sa incerc!