CEAPA VERDE inhibă creșterea TUMORILOR cancerigene (studii)

Articol documentat

Un studiu realizat de cercetătorii chinezi de la Academia Sinica din Taiwan – Centrul de Cercetare Agricultural Biotechnology – a arătat că ceapa verde inhibă creșterea tumorilor la nivel colorectal.

Cancerul de colon este o boală malignă care poate fi prevenită sau chiar combătută cu ajutorul dietei. În ultimii ani, cercetătorii s-au axat pe identificarea unor soluții chemopreventive naturale, și au găsit foarte multe în sfera alimentelor.

Ceapă Verde

Ceapă Verde

Ceapa verde este unul din alimentele care au demonstrat un potențial anticancerigen important. Oamenii de știință chinezi au investigat efectele benefice ale consumului de ceapă verde în ceea ce privește chimioprevenția cancerului de colon.

Au realizat în acest scop un studiu pe șoareci de laborator cu cancer de colon indus. Au folosit extract de ceapă verde în apă fierbinte, administrat șoarecilor oral, în doze de 50 mg/kg.

Această intervenție simplă a dus la rezultate remarcabile. Extractul de ceapă verde a produs o suprimare semnificativă a procesului de creștere tumorală și a crescut rata de supraviețuire.

La nivel molecular, extractul de ceapă verde a inhibat unii markeri inflamatori cheie, precum COX-2 și iNOS, și a suprimat expresia unor markeri celulari implicați în apoptoza tumorilor, proliferație, angiogeneză și invazia tumorală.

Deși este nevoie de mai multe cercetări în acest domeniu pentru a confirma rezultatele acestui studiu, această cercetare a arătat că ceapa verde are potențialul unui agent chemopreventiv care ar putea fi folosit în scop profilactic în reducerea riscului de cancer de colon.

Inclusiv ceapa uscată ne poate proteja împotriva cancerului, datorită conținutului de antioxidanți, care elimină radicalii liberi și efectele lor dăunătoare asupra celulelor.

Cu toate acestea, ceapa verde este mult mai bogată în antioxidanți din plante și fibre alimentare decât ceapa uscată. Conține cantități bune de vitamina A și alți antioxidanți fenolici flavonoidici, precum caroteni, zeaxantină și luteină. Aceștia protejează vederea și pot ajuta la prevenirea cancerului pulmonar și bucal.

Mai mult, flavonoidele din ceapă reduc riscul bolilor cardiovasculare, a diabetului și infecțiilor. Au efecte antibacteriene, antivirale, antiinflamatoare și antialergice.

Pentru a beneficia de proprietățile nutritive și curative ale cepei verzi, aceasta trebuie consumată în stare crudă, în salate.

Surse articol:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23024755
http://www.nutrition-and-you.com/scallions.html
http://www.naturalhealth365.com/prevent-cancer-onions-1762.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.