Chifteluțe de LINTE și VERDEȚURI – rețetă de post

Lintea face parte din familia leguminoaselor, renumite pentru conținutul lor bogat în proteine și fibre alimentare solubile și insolubile. Spre deosebire de alte tipuri de fasole, lintea fierbe mult mai repede.

Boabele de linte sunt foarte bogate în molibden, un mineral regăsit în leguminoase, cereale și nuci, care are un rol important în metabolizarea aminoacizilor și eliminarea toxinelor și a unor compuși cu potențial mutagen.

Chifteluțe de Post

Chifteluțe de Post

200 g de linte înmuiată conține 90% din necesarul zinic de acid folic, fibre (635), cupru (565), fosfor (51%), mangan (49%), fier (37%), proteine (36%), vitamina B1 (28%), vitamina B5 (25%), zinc, vitamina B6 și potasiu (21-23%).

Chifteluțe de post din linte – rețetă

Întrucât lintea trebuie lăsată la înmuiat peste noapte, chifteluțele se vor prepara a doua zi. Luați în calcul acest aspect înainte de a vă apuca de această rețetă.

Ingrediente

• 130 g de linte roșie sau verde
• 4 cartofi
• 1 legătură de pătrunjel
• 1 legătură de mărar
• 2-3 fire de ceapă verde
• 2-3 fire de leurdă
• 2 linguri de fulgi de drojdie inactivă

Preparare

Alegeți boabele de linte și puneți-le la înmuiat într-un bol cu apă. Lăsați-le la hidratat peste noapte.

A doua zi, scurgeți lintea și spălați-o. Puneți cartofii la copt în cuptor.

Puneți lintea la fiert un sfert de oră, apoi strecurați apa. După ce s-a răcorit puțin, pasați-o fin cu ajutorul blenderului.

Curățați cartofii de coajă și dați-i pe răzătoare. Amestecați într-un bol încăpător lintea și cartofii.

Spălați zarzavaturile și tocați-le mărunt. Adăugați-le în compoziție. Adăugați puțină sare, piper și alte condimente, drojdia inactivă și 2-3 linguri de ulei. Amestecați cu mâinile curate, pentru a obține o compoziție cât mai omogenă.

Chifteluțe de Post

Chifteluțe de Post

Tapetați o tavă mare de cuptor cu hârtie de copt. Modelați chifteluțe de dimensiunea dorită și puneți-le în tavă. Coaceți-le în cuptorul încins până se rumenesc ușor.

Sunt foarte bune calde, dar merg și reci. Se pot servi ca atare, cu o salată de legume sau verdețuri, cu sos de roșii, cu mămăligă sau cu o mâncare de orez, piure etc.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Loading...

4 comentarii

  1. Scumpa mea, sau cine o fi scris reteta, ai te rog grija la unitatilede masura in care se exprima compozitia. Ma refer la fraza in care se precizeaza ca 200 g de linte contine 90% acid folic, etc.. Ma intelegi ce spun, e pacat sa strici imaginea, ca pare a fi un site interesant. Probabil ai preluat de undeva reteta care pare interesanta si cred ca o sa o incerc saptamana asta. Numai bine.

  2. Există drojdie uscată sau normală! Dar inaktivă, nu înțeleg?

  3. multumesc mult pt foto …maine dimineata o cumpar negresit …probabil reteta de pt gatit e scrisa pe ambalaj …o seara buna multumesc

Loading...

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.